Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Cīrihē sadalīs FIFA izcilības balvas

© AFP/Scanpix

Šodien Šveices pilsētā Cīrihē tiks pasniegtas Starptautiskās futbola federācijas (FIFA) gada izcilības balvas. Noskaidros FIFA pasaules labāko futbolistu un futbolisti, treneri. Tāpat balvas tiks pasniegtas arī daudzās citās nominācijās.

Labākā futbolista balvai ir trīs kandidāti - jau ''Ballon d'Or'' ieguvušā Madrides ''Real'' superzvaigzne Krištianu Ronaldu, Francijas izlases un Madrides ''Atletico'' līderis Antuāns Grīzmans un argentīnietis un ilggadējais ''Barcelona'' līderis Lionels Mesi.

Labākā trenera balvai izvirzīts Klaudio Ranjēri, kurš sensacionāli pagājušajā sezonā līdz Anglijas Premjerlīgas titulam aizveda ''Leicester'', Eiropas čempionu portugāļu galvenais treneris Fernandu Santušs, kā arī Čempionu līgas uzvarētāju Madrides ''Real'' vadītājs Zinedins Zidāns.

Labāko futbolistu un futbolisti, kā arī labāko vīriešu un sieviešu treneri nosaka pēc konkrētas sistēmas: 50 procentu balsojuma sastāda izlašu kapteiņi (25 %) un valstu galvenie treneri (25 %), bet vēl 50 procentus tādā pašā attiecībā sastādīs līdzjutēju balsojums un izvēlētu žurnālistu veiktā izvēle.

Balsojums notika no 4. līdz 22. novembrim. Skaistāko vārtu guvumu un labāko līdzjutēju balvu noteikuši paši fani. Šis balsojums noslēdzās tikai šodien. Tāpat paziņos arī šīgada simbolisko izlasi. Šī komanda veidota, nosakot katras pozīcijas labāko futbolistu laika posmā no 2015. gada 1. decembra līdz 2016. gada 28. novembrim. Balsojumā kopumā piedalījās 45 000 futbolistu, kuru katra balsij bija vienāds spēks.

FIFA gada balvu kandidāti

Nominācija Kandidāti
FIFA labākais futbolists Krištianu Ronaldu; Antuāns Grīzmans: Lionels Mesi
FIFA labākā futboliste Melānija Bēringere; Karlī Loida; Marta
FIFA vīriešu labākā trenera balva Klaudio Ranjēri; Fernandu Santušs; Zinedins Zidāns
FIFA sieviešu labākās treneres balva Žila Elisa; Silvija Neida; Pia Sanheidža
FIFA ''Puskas'' skaistāko vārtus balva Marlone; Daniuška Rodrigesa; Faizs Subri
FIFA fanu balva Ado Den Haag fani; Dortmund-Liverpool fani; Islandes fani