Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Ronaldu ceturto reizi iegūst "Ballon d'Or" balvu

© SCANPIX

Krištianu Ronaldu ceturto reizi ieguvis “Ballon d’Or” jeb gada labākā Eiropā spēlējošā futbolista balvu prestižā futbola medija “France Football” 173 žurnālistu aptaujā. Šīs balvas pasniegšanas vēsturē to biežāk ieguvis tikai Lionels Mesi – piecas reizes.

“France Football” gada labāko futbolistu bija plānojusi nosaukt šovakar. To noteica aptaujātie futbola žurnālisti, izvēloties savus trīs favorītus no piedāvātā 30 kandidātu loka. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, kad prestižā “Ballon d`Or” balva tika pasniegta sadarbībā ar FIFA un pirms uzvarētāja nosaukšanas tika paziņoti trīs finālisti, šoreiz nekas tāds nenotika un vēl šodien teorētiski uz balvu pretendēja 30 futbolisti.

“Francee Football” balsojumā iegūto vietu sadalījumu atklāja pamazām, sākot ar 30. vietas paziņošanu savā “Twitter” profilā, turpinot ar 29. vietas paziņošanu utt. Tas radīja spriedzi par uzvarētāju līdz sestās vietas paziņošanai. Sesto vietu balsojumā ieguva Gerets Beils, taču tam sekoja nevis piektās vietas ieguvēja vārds, bet gan apsveikuma “tvītu” sērija, kas veltīta Krištianu Ronaldu. Tiek pieļauts, ka tā ir vienkārši tehniska kļūda ieplānotajās publikācijās.

Neskatoties uz Francijas medija nedaudz pabojāto savu lielo mirkli, Ronaldu ir kļuvis par četrkārtēju ”Ballon d’Or” ieguvēju, tiesa, divas reizes viņš to ieguvis, kad balva bija savienota ar FIFA gada labākā futbolista balvu. Sadarbība ar FIFA paredzēja arī izlašu kapteiņu un treneru balsu ņemšanu vērā, taču "France Football" bija neapmierināta ar tā sauktajiem "politiskajiem balsojumiem" un izvēlējās pārtraukt līgumu ar FIFA, un uzticēties tikai mediju vērtējumam.

Līdz šim Ronaldu ”Ballon d’Or” biežāko ieguvēju sarakstā dalīja otro vietu ar Mišelu Platinī, Johanu Kruifu un Marko van Bastenu, bet nu kļuvis par otro futbolistu vēsturē ar četriem apbalvojumiem. Jāpiemin gan, ka līdz 1995. gadam uz šo balvu pretendēja tikai Eiropas futbolisti, bet pēc tam kandidātu vidū tika iekļauti arī visi pārējie Eiropas klubos spēlējošie futbolisti. Piecas reizes triumfējis argentīnietis Lionels Mesi, kurš “France Football” nosauktajos 6.-30. vietu ieguvējos nefigurēja, bet visnotaļ droši paredzama viņa atrašanās 2.-5. ieguvēju vidū, ko balvas pasniegšanas organizatori vēl nav paziņojuši.