Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Ķīnieši par 400 miljoniem dolāru iegādājas 13% Mančestras "City" akciju

© Scanpix

"City Football Group", kam pieder Anglijas Premjerlīgas futbola klubs Mančestras "City", paziņojis par sadarbību ar Ķīnas uzņēmumu "China Media Capital", kas nodarbojas ar investīcijām mediju, izklaides, sporta un interneta industrijās. Ķīnieši par 400 miljoniem ASV dolāru jeb nepilniem 380 miljoniem eiro ieguvuši nedaudz vairāk nekā 13% akciju.

"Darījums radīs nepieredzētu platformu "City Football Group" klubu un Ķīnas uzņēmumu izaugsmei," teikts paziņojumā Mančestras kluba mājaslapā. "China Media Capital" vadītājs Ruigans Lī papildinās "City Football Group" valdi, un tās sastāvs no sešām personām tagad palielināsies līdz septiņām.

"City Football Group" vadītājs Halduns Al Mubaraks neslēpa prieku par sadarbību: "Futbols ir mīlētākais, spēlētākais un skatītākais sporta veids pasaulē, un Ķīnā izaugsmes iespējas šim sporta veidam ir unikālas un ļoti aizraujošas. Tādēļ smagi strādājām, lai atrastu pareizos partnerus un izveidotu pareizu darījuma struktūru, lai aptvertu neticamo Ķīnas potenciālu."

Tikmēr cits Anglijas futbola klubs "Chelsea" savā mājaslapā paziņojis, ka ir iesniedzis pieteikumu par būvdarbu veikšanu "Stamford Bridge" stadionā. Kluba galvenais mērķis ir stadiona ietilpības paplašināšana – no 41,6 līdz 60 tūkstošiem vietu.