Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Gada labākais futbolists: Ronaldu, Mesi vai Neimārs

© Scanpix

Starptautiskā futbola federāciju asociācija paziņojusi pa trim nominantiem gada izcilnieku balvām. Uz nozīmīgāko titulu – 2015. gada labākais futbolists – pretendē pēdējo divu gadu balvas ieguvējs Krištianu Ronaldu, kā arī Lionels Mesi un Neimārs.

Madrides "Real" portugāļu uzbrucējs Krištianu Ronaldu2015. kalendārā gada ietvaros Spānijas čempionātā aizvadījis 34 spēles un guvis 32 vārtus, savukārt Čempionu līgā viņš 11 spēlēs ticis pie 12 vārtu guvumiem. Ronaldu par planētas labāko futbolistu atzīts 2008., 2013. un 2014. gadā. "Barcelona" argentīnietis Lionels Mesi, kurš par labāko spēlētāju atzīts no 2009. līdz 2012. gadam, Spānijas čempionātā 30 spēlēs precīzs bijis 32 reizes, bet Čempionu līgā - deviņās spēlēs četras reizes.

Pirmoreiz labāko trijniekā iekļuvis "Barcelona" brazīlietisNeimārs. "La Liga" viņam 32 spēles un 25 vārti, bet Čempionu līgā - 12 spēles un astoņi vārti. "Barcelona" 2014./15.g. sezonā triumfēja UEFA Čempionu līgā, Spānijas čempionātā un arī Karaļa kausa izcīņā. Gada labākā trenera balvai vīriešu konkurencē nominēts "Barcelona" galvenais treneris Luiss Enrike, Minhenes "Bayern" galvenais treneris Žuzeps Gvardiola (Vācijas čempions) un Čīles izlases galvenais treneris Horhe Sampaoli (triumfs "Copa America").

Savukārt sieviešu futbolā uz gada labākās spēlētājas balvu pretendē amerikāniete Karlī Loida, japāniete Aja Mijama un nu jau karjeru beigusī Vācijas spēlētāja Cēlija Šašiča. Gada trenera balvai nominēta Džila Elisa (ASV izlase), Marks Sampsons (Velsas izlase) un Norio Sasaki(Japānas izlase).

Uz Ferenca Puškāša balvu, kuru piešķir par gada skaistāko vārtu guvumu, pretendē "Roma" itāliešu aizsargs Alesandro Florenci, jau pieminētais Lionels Mesi, kā arī brazīlietis Vendels Lira.

 
 
 

2015. gada laureāti kļūs zināmi FIFA balvu pasniegšanas ceremonijā, kas paredzēta nākamā gada 11. janvārī Šveices pilsētā Cīrihē.