Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Mārci Ošu vēlas Polijas Ekstraklases klubs

© gornikzabrze.pl

Aizvadītās sezonas 4.vietas ieguvējas "Jelgavas" centra aizsargu Mārci Ošu vēlas iegūt Polijas Ekstraklases klubs Zabžes "Gornik", vēsta kluba mājas lapa un arī pats futbolists.

Latvijā sezona noslēgusies, bet Polijas Ekstraklasē "rudens daļa" risināsies līdz pat 19.decembrim, savukārt "pavasara daļa" sāksies 13.februārī. Pagaidām turnīrā plāni klājas Andreja Prohorenkova, Māra Smirnova un Pāvela Šteinbora bijušajam klubam Zabžes "Gornik", kuram pēc 16 kārtām 10 punkti (viens punkts atņemts "kabinetos") un četri punkti līdz drošajai zonai jeb 14.vietai. Atgādinām, ka Polijas Ekstraklasē pēc 30 kārtām 16 komandas sadalīsies divos astotniekos, lai vēl septiņās kārtās noskaidroto galīgo vietu sadalījumu.

Zabžes "Gornik", nonākusi neapskaužamā situācijā, vēlas pastiprināt sastāvu un noskatījusi "Jelgavas" centra aizsargu Mārci Ošu (24), kurš visu savu karjeru pavadījis vienā klubā - viņam kopš 2011.gada Virslīgā "Jelgavas" rindās 118 spēles un arī 14 gūti vārti. Limbažnieka kontā divi Virslīgas kausi, kā arī pērn ar "Jelgavu" iegūta Virslīgas bronza. Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā Ošs sakrājis sešas spēles un ir (neoficiāli) ticis arī piesaistīts Latvijas izlases treniņiem.

Kā Ošs pastāstīja Sportacentrs.com, Zabžes "Gornik" trenerim Lešekam Ojžinskim patīkot fiziski spēcīgs futbols, kas atbilst latviešu futbolista spēles manierei. Tāpat Mārcis atklāja, ka "Gornik" ir caurumi tieši aizsardzības centrā - komandā esot tikai divi šīs pozīcijas spēlētāji (abi poļi), no kuriem viens gados jauns futbolists.

Ošs pagājušajā nedēļā bija uz atrādīšanos "Gornik" un nospēlēja pārbaudes maču ar citu Ekstraklases komandu "Podbeskidzie". Spēle noslēdzās neizšķirti 0:0. Interesanti, ka tālos sānu iemetienus Ošam nebija lemts veikt, jo komandā jau ir konkrētā elementa speciālists. Tomēr jebkurā gadījumā "Gornik" ir labi informēta par Oša prasmēm, ir pētījusi video un pēc minētā pārbaudes mača paziņoja, ka vēlas redzēt latvieti savā sastāvā. Ošam vēl ir spēkā viena gada līgums ar "Jelgavu" un šobrīd risinās pārrunas starp abiem klubiem.

 
 
 

Noslēgumā piebildīsim, ka parasti acīgie poļu mediji par Oša ierašanos neziņo - pārbaudes mača protokolā Ošs atzīmēts kā "pārbaudāmais spēlētājs" un atšifrēt uzvārdu nav palīdzējuši arī "Gornik" mājas lapā publicētie attēli ar Ošu.