Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Pirms Premjerlīgas spēlēm skanēs Marseljēza

© Scanpix

Anglijas Premjerlīga savā mājaslapā paziņojusi, ka šajā nedēļas nogalē pirms katras spēles skanēs Marseljēza.

"Ņemot vērā, cik tuvu atrodamies un cik senas attiecības ir starp Premjerlīgu un Franciju, Marseljēzas izpildīšana kā solidaritātes un piemiņas zīme ir pareizais solis," mājaslapā citēts Premjerlīgas izpilddirektors Ričards Skudamors.

Pēc tam, kad galvenais tiesnesis ar komandu kapteiņiem būs veicis pirmsspēles izlozi, spēlētāji un tiesneši nostāsies centra aplī, un stadionā tiks izpildīta Marseljēzas kora versija. Kā ziņo Premjerlīgas mājaslapa, pašreiz līgā ir 72 franču spēlētāji, tādējādi franču kopiena ir otrā lielākā līgā aiz pašmāju futbolistiem. Premjerlīga šonedēļ veikusi papildus instruktāžu klubos saistībā ar drošības pasākumu ievērošanu un izpildi.

Francijas Profesionālā līga jau iepriekš bija paziņojusi, ka gaidāmajā kārtā pirms visām spēlēm tiks atskaņota valsts himna un ka visos mačos tiks ieviesti pastiprināti drošības pasākumi. Viesu komandas faniem došanās uz spēlēm būs liegta.

Pirmā spēle Francijas spēcīgākajā līgā paredzēta jau rītvakar, kad "Nice" savā laukumā uzņems Lionas "Olympiue". Nicas klubs aicina visus līdzjutējus uz spēli doties tumšā apģērbā. Jāpiebilst, ka "Olympique" rindās liela neziņa ir par pussarga Matjē Valbuenā dalību mačā, jo viņam rīt paredzēta noklausīšanās šantāžas skandālā. Klubs sola pēc noklausīšanās beigām nekavējoties Valbuenā nogādāt Nicā un cer, ka Francijas izlases spēlētājs varēs doties laukumā.