Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Futbols

"Chelsea" uzvar derbijā un kļūst par Anglijas čempioni

© Scanpix

Šodien Londonas "Stamford Bridge" stadionā tika kronēta jaunā Anglijas čempione "Chelsea". Premjerlīgas 35. kārtā laukuma saimnieki oficiāli noformēja līgas uzvarētāju titulu, ar rezultātu 1:0 derbijā pārspējot "Crystal Palace". Līdz ar to nevienai no konkurentēm Žuzē Mourinju vadītā komanda vairs nav sasniedzama un "Chelsea" ceturto reizi vēsturē triumfēja Anglijas Premjerlīgā.

Lai kļūtu nenotverami citām konkurentēm, Žuzē Mourinju vadītajai komandai šodien bija nepieciešama uzvara Londonas derbijā pret Alana Pārdjū vadīto "Crystal Palace". Neviens vairs nešaubījās, ka čempiontituls no "Chelsea" rokām neizspruks, jautājums tikai bija, kad tas tiks noformēts oficiāli. Laukuma saimnieki jau ar pirmajām spēles minūtēm apliecināja savu nopietno vēlmi tieši šodien saņemt Anglijas čempionu kausu, nesarūgtinot svinēt gatavos "Stamford Bridge" esošos līdzjutējus. Bet arī viesi negrasījās šajā pasākumā spēlēt tikai statistu lomu, diezgan ātri nodemonstrējot savu taktiku - organizēti aizsargāties un ātri veidojot savus uzbrukumus, uzturot regulāru spriedzi arī pie Tibo Kurtuā sargātajiem vārtiem.

Pirmā izteiktā iespēja mājiniekiem atklāt rezultātu bija 24. minūtē, kad pēc neveiksmīgas mākslīgās aizmugures veidošanas viesu vārtsargs Džulians Speroni palika viens pret četriem pretiniekiem, tomēr Nemanja Matičs nepaspēja realizēt radušos momentu. Bet pāris minūtes vēlāk "Crystal Palace" vārtsargs ar lielām grūtībām atvairīja Didjē Drogbā izpildīto tiešo brīvsitienu. Tūlīt arī Pārdjū vadītā komanda izveidoja labu uzbrukumu, bet Džeisona Pančona raidīto bumbu no soda laukuma vidus paspēja bloķēt aizsargs. Tomēr pašā puslaika izskaņā "Chelsea" spēja izvirzīties vadībā. Galvenais tiesnesis Kevins Frends fiksēja pārkāpumu soda laukumā pret Edenu Azāru. Līgas labākais sezonas spēlētājs pats devās izpildīt 11 metru soda sitienu, Speroni bumbu atvairīja, tomēr bumba atlēca pietiekami veiksmīgi un pats Azārs ar galvu to raidīja tīklā (1:0).

Neitrālie līdzjutēji nevarēja pārmest Pārdjū komandai nevēlēšanos atņemt kādu punktu favorītei. Arī otrā puslaika sākumā viesi meklēja veidus kā pārspēt Kurtuā. Savukārt Mourinju pārtraukumā veica spēlētāju maiņu, Huana Kvadrado vietā laukumā sūtot daudz labāk aizsargāties protošo Džonu Obi Mikelu. Bīstami uzbrukumi otrajā puslaikā bija nedaudz mazāk, jo laukuma saimnieki vairāk koncentrējās savu vārtu drošības saglabāšanai, bet viesiem apspēlēt aizsargus izdevās diezgan reti. 82. minūtē pienāca brīdis arī Kurtuā glābt komandas biedrus, kad vārtsargs paspēja atvairīt Vilfrīda Zā sitienu. Arī mājiniekiem bija pietiekami daudz labas iespējas dubultot pārsvaru un likvidēt jebkādas šaubas par uzvaru, tomēr noslēgumos pietrūka precizitāte. "Crystal Palace" pēdējās minūtes pārsvarā pavadīja pretinieku soda laukuma tuvumā, centās izraut neizšķirtu, tomēr "Chelsea" noturēja minimālo uzvaru, ar kuru pietika lai piekto reizi vēsturē kļūtu par Anglijas čempioni, no kurām četras reizes triumfētas Premjerlīgā.