Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Futbols

UEFA aptur Eiropas līgas prēmiju izmaksu abām "Daugavām"

© Māris Greidāns

Latvijas Futbola federācija (LFF) paziņojusi, ka pēc UEFA norādījuma tiek ieturētas Daugavpils "Daugavas" un Rīgas "Daugavas" prēmijas par piedalīšanos Eiropas līgā. Abas komandas naudu saņems tikai tad, kad UEFA sniegs attiecīgu atļauju.

Eirokausi ir viens no tiem vilinājumiem, kas sniedz Latvijas Virslīgas klubiem cerības uz gaišāku nākotni un plašāku rocību, jo UEFA ar prēmijām neskopojas un septembrī tika apstiprināts, ka šīs sezonas Eiropas līgas dalībnieces prēmijās sadalīs vairāk nekā 200 miljonus eiro. Šovasar Eiropas līgā piedalījās trīs Latvijas klubi - visi gan cieta sakāvi jau pirmajā kārtā, taču tik un tā par piedalīšanos bija nopelnījuši 120 tūkstošu eiro lielu garantēto prēmiju.

LFF paziņojusi, ka diviem no trim Latvijas EL pārstāvjiem šī prēmija pagaidām ir liegta, proti, UEFA esot norādījusi uz laiku ieturēt Daugavpils "Daugavas" un Rīgas "Daugavas" nopelnītos finanšu līdzekļus. Klubi tos varēs saņemt vien tad, kad UEFA dos šādu atļauju. Oficiāli iemesli paskaidroti netiek, un LFF paziņojumā abiem klubiem ieteikts vērsties pie UEFA un tur saņemt plašāku informāciju.

Taču neoficiāli iemeslus uzminēt diezgan viegli, jo pavisam nesen Rīgā viesojās UEFA pārstāvis Urss Klusers, kurš kopā ar Latvijas Valsts policiju un LFF pārstāvjiem piedalījās preses konferencē par maču sarunāšanā pieķertajiem Daugavpils "Daugavas" pārstāvjiem. Preses konferencē kā aizdomīga tika piesaukta arī Rīgas "Daugavas" spēle ar Skotijas "Aberdeen", savukārt Daugavpils vienības sakarā tika piesaukta aizdomīga spēle pagājušā gada Čempionu līgā.

Daugavpils komanda vasarā ar 2:3 divu spēļu summā piekāpās Fēru salu komandai "Vikingur", bet Rīgas "Daugava" cieta sakāvi pret jau pieminēto "Aberdeen" - divu spēļu summā 0:8. Eiropas līgā Virslīgu pārstāvēja arī "Jelgava", kura ar 0:4 un 0:2 piekāpās Norvēģijas "Rosenborg". "Jelgava" ir vienīgā no šīs trijotnes, kuru nav skāris LFF paziņojums un tā sekas.

Abām "Daugavām" jau rīt paredzētas spēles Virslīgā, un, ja Rīga uz medaļām vairs nepretendē, tad Daugavpilij cīņā pret "Liepāju" ir iespēja pacelties pat uz otro vietu.

Šodien sēdi noturēja arī LFF Disciplinārlietu komisija, kura uz vienu spēli diskvalificēja Rīgas "Daugavas" aizsargu Oļegu Soloviču, turklāt šī komanda arī saņēma 70 eiro naudas sodu par dzelteno kartīšu ierobežojuma pārsniegšanu. Naudas sodi piemeklējuši arī "Ventspili" un "Skonto", kuras pagājušajā nedēļas nogalē izspēlēja praktiski "zelta" spēli. "Ventspils" līdzjutēji savu triumfu nekautrējās atzīmēt ar pirotehnikas izmantošanu, par ko klubs saņēmis 140 eiro sodu, savukārt "Skonto" sodīts ar 100 eiro par līdzjutēju lamāšanos.