Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Oficiāli: Albānijai tehniskais zaudējums, Serbijai atņem trīs punktus

© scanpix

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) savā mājaslapā paziņojusi Kontroles, Ētikas un Disciplinārlietu komisijas lēmumu Serbijas un Albānijas pārtrauktās spēles sakarā.

"UEFA Kontroles, Ētikas un Disciplinārlietu komisija (CEDB) vakar tikās un paziņoja lēmumu pēc vairākiem incidentiem, kas notika Eiropas atlases cikla I grupas spēlē starp Serbiju un Albāniju, kas 14. oktobrī notika Belgradā," teikts paziņojumā.

"CEDB nolēma augstāk minēto spēli paziņot kā pamestu. Kā sekas Albānijas Futbola asociācijai ir piespriests tehniskais zaudējums ar rezultātu 0-3. Papildus asociācija ir sodīta ar 100 tūkstošu eiro lielu soda naudu," paziņojumā turpināts.

"Tāpat CEDB izlēma pašreizējā UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā atņemt Serbijas Futbola asociācijai trīs punktus," vēsta informācija UEFA mājaslapā. "Papildus Serbijas Futbola asociācijai ir noteikts nākamās divas UEFA sacensību spēles savā laukumā aizvadīt aiz slēgtām durvīm. Visbeidzot, asociācija ir sodīta ar 100 tūkstošiem eiro."

Līdz ar šo lēmumu abām komandām aizvadītajā spēlē faktiski piespriests zaudējums. Serbijas formālā tehniskā uzvara izlīdzināta ar trīs punktu atņemšanu. Taču interesanti, ka atbildes spēle, kas nākamā gada oktobrī paredzēta Albānijā, vismaz pagaidām nav pārcelta uz neitrālu laukumu.