Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Lietuvas basketbola leģenda Sabonis piedzīvo klīnisko nāvi

Leģendārais lietuviešu basketbolists Arvīds Sabonis otrdienas vakarā piedzīvojis klīnisko nāvi, vēsta Lietuvas masu mediji. Sabonis uzreiz nogādāts Kauņas slimnīcā

46 gadus vecais Sabonis pats spēlējis basketbolu, bet pēc tam palicis sporta zālē, lai noraudzītos divu Kauņas komandu maču. Tobrīd viņam kļuvis slikti un Sabonis ticis nogādāts pilsētas slimnīcā.

Pagaidām neoficiālā informācija ir diezgan pretrunīga. Vieni avoti vēsta, ka Sabonis piedzīvojis vieglu infarktu un viņa dzīvībai briesmas neesot. Taču citi avoti ziņo, ka Sabonim klīniskā nāve iestājusies pat divas reizes un basketbolists atrodas smagā stāvoklī.

Sabonis otrdien sākotnēji vērojis "VIČI-Aisčiai" komandas un Kauņas politiķu draudzības spēli, bet pēc tam kopā ar saviem draugiem un domubiedriem Kauņas sporta zālē pats spēlējis basketbolu. Pēc treniņspēles visi devušies uz ģērbtuvēm, bet Sabonis nav juties labi un atgūlies uz soliņa, padzēries ūdeni. Vēlāk viņš devies uz ģērbtuvēm, bet pēc tam parādījusies informācija par to, ka Sabonis nogādāts slimnīcā.

Profesionālā basketbolista karjeru Sabonis beidza 2005.gadā. 46 gadus vecais Sabonis bija šogad Lietuvā notikušā Eiropas čempionāta finālturnīra vēstnesis. Profesionālā sportista karjeras laikā un arī pēc tam Sabonim nav bijušas veselības problēmas, ja neskaita sportiskās traumas.