Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis atgriežas ar 18 gūtiem punktiem; Bertāns atzīmējas ar 19 punktiem "Wizards" uzvarā

© AP/SCANPIX/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis sestdien pēc trīs spēļu izlaišanas atgriezās laukumā un ar 18 gūtiem punktiem palīdzēja Dalasas "Mavericks" komandai izcīnīt uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē.

Dalasieši viesos ar rezultātu 115:98 (38:26, 30:38, 26:18, 21:16) guva virsroku pār Bruklinas "Nets", pārtraucot "Mavericks" kādreizējās zvaigznes Stīva Neša vadītās komandas astoņu uzvaru sēriju.

Porziņģis muguras sāpju dēļ nepiedalījās iepriekšējās trīs spēlēs, bet sestdien viņš atgriešanās mačā laukumā pavadīja 25 minūtes un 34 sekundes, kuru laikā grozā raidīja septiņus no 11 divpunktu metieniem un četrus no pieciem soda metieniem, bet netrāpīja abus divus tālmetienus.

Liepājnieks arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, divreiz rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja trīs metienus, pieļāva divas kļūdas un vienu reizi pārkāpa noteikumus. "Mavericks" ar Porziņģi laukumā iemeta par septiņiem punktiem vairāk nekā ielaida.

"Mavericks" komandā Luka Dončičs savas 22 gadu dzimšanas dienas priekšvakarā guva 27 punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un septiņreiz rezultatīvi piespēlēja.

Pretiniekiem ar 29 punktiem, septiņām bumbām zem groziem un sešām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Džeimss Hārdens. Savainojumu dēļ ņujorkiešiem nepalīdzēja pārējās divas komandas zvaigznes Kevins Durents un Kairijs Ērvings.

"Protams, ka viņiem nebija divu izcilu spēlētāju, taču arī viens pats Hārdens var demonstrēt teicamu sniegumu. Ir ļoti grūti viņu apturēt. Otrajā puslaikā paveicām lielisku darbu," pēc spēles teica Dončičs.

Spēles otrajā puslaikā laukuma saimnieki guva vien 34 punktus.

Otrajā puslaikā "Mavericks" vairāk sāka spēlēt soda lakumā uz Porziņģi, kurš bija garāks par visiem "Nets" sākumsastāva spēlētājiem. Spēles trešajā nogrieznī latvietis guva desmit punktus, tajā skaitā atzīmējoties ar trīpunktu gājienu 11:2 izrāvienā.

"Mavericks" ar 16 uzvarām 32 spēlēs ieņem devīto vietu Rietumu konferencē, bet "Nets" ar 22 panākumiem 35 dueļos ir otrā Austrumos.

Dalasas vienība izbraukumu noslēgs pirmdien, kad Orlando tiksies ar vietējo "Magic".

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns sestdien pēc vienas spēles izlaišanās atgriezās laukumā un ar 19 gūtiem punktiem sekmēja Vašingtonas "Wizards" uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē.

ASV galvaspilsētas komanda savā laukumā ar rezultātu 128:112 (27:29, 27:23, 44:29, 30:31) pieveica Minesotas "Timberwolves", viesiem ciešot septīto zaudējumu pēc kārtas.

Labās kājas ceļgala sāpju dēļ Bertāns izlaida iepriekšējo maču, bet sestdien spēlēja 20 minūtes un 26 sekundes, šajā laikā realizējot piecus no 11 tālmetieniem, vienu no diviem divpunktu metieniem un abus divus "sodiņus".

Viņa kontā arī četras atlēkušās bumbas un divas pārtvertas bumbas. "Wizards" ar rūjienieti laukumā iemeta par 24 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija pārliecinoši labākais rādītājs komandā.

Mājiniekiem līgas rezultatīvākais spēlētājs Bredlijs Bīls guva 34 punktus, bet Rasels Vestbruks ar 19 punktiem, 14 atlēkušajām bumbām un 12 rezultatīvām piespēlēm tika pie sava desmitā "triple-double" sezonā. Vēl 18 punktus pievienoja Gerisons Metjūss.

Viesiem 23 punktus guva un 11 bumbas zem groziem izcīnīja Karls Entonijs Taunss, bet 21 punktus bija Entonijam Edvardsam. "Timberwolves" 12 spēles jāiztiek bez Malika Bīzlijam, kuram piešķirta diskvalifikācija par draudēšanu ar ieroci.

"Wizards" no pretiniekiem atrāvās trešajā ceturtdaļā, kurā guva 44 punktus, par 15 vairāk nekā viesi. Lielu artavu atrāvienā deva Bertāns, kurš šajā nogrieznī guva 12 punktus, realizējot četrus tālmetienus.

"Wizards" ar 13 uzvarām 31 mačā ieņem 12.vietu Austrumu konferencē, kamēr "Timberwolves" ar septiņiem panākumiem 34 dueļos ir 15. Rietumos un ieņem pēdējo pozīciju visā līgā.

Svētdien Bertāna pārstāvētā komanda viesosies pie Bostonas "Celtics", bet pēc tam aizvadīs divas mājas spēles pēc kārtas.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.