Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Timma varētu palikt "Himki" sastāvā

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Latviešu basketbolists Jānis Timma varētu palikt Krievijas klubā Maskavas apgabala "Himki" arī uz nākamo sezonu, vēsta laikraksts "Izvestia".

Timma, kuram pašlaik ir 26 gadi, "Himki" vienībai tiek izīrēts no Grieķijas granda Pirejas "Olympiakos", kur viņam neizdevās atrast vietu rotācijā. Krievijas komandai viņš pievienojās martā un jau ātri vien kļuvis par vienu no tās līderiem.

Paturēt latvieti arī pēc šīs sezonas gribot "Himki" kluba vadība, turklāt arī Timma labprāt paliktu šajā komandā, tomēr tas atkarīgs no tā, vai vienībai šosezon izdosies kvalificēties ULEB Eirolīgai.

Sešās VTB Vienotās līgas spēlēs Timma izcēlies ar iespaidīgu statistiku - vidēji mačā gūti 17,8 punkti un izcīnītas 4,0 atlēkušās bumbas.

"Timma ir spēcīgs basketbolists, kurš perfekti iederas mūsu komandā un sniedz tai lielu labumu," laikraksts citē "Himki" ģenerāldirektora Pāvela Astahova teikto. "Protams, mēs vēlētos, lai viņš paliek arī uz nākamo sezonu. Darīsim visu iespējamo, kas mūsu rokās, lai to paveiktu. Tomēr šobrīd par to vēl ir pāragri runāt. Pēc sezonas beigām situācija kļūs skaidrāka."

Kā informē "Izvestia", lai Timma paliktu "Himki" klubā, ir jānotiek divām lietām - Deividam Blatam ir jāpaliek "Olympiakos" galvenā trenera amatā, jo šis speciālists neticot latvieša potenciālam, kā arī Krievijas komandai jākvalificējas ULEB Eirolīgai, kas ļautu saglabāt konkurētspējīgu budžetu un ļautu noslēgt pilnvērtīgu līgumu ar latviešu basketbolistu.

"Jānis vēlas palikt "Himki" komandā," laikraksts citē vārdā nenosauktu Timmas tuvinieku. "Viņš šajā vienībā jūtas komfortabli un jūt pārliecību no trenera, kas nav bijusi iepriekšējās divās sezonās. Palikšana šajā klubā kļuvusi par viņa prioritāti, taču viss nav atkarīgs no viņa. Nepieciešami arī labi rezultāti."

Jau iepriekš Timma sarunās ar krievu medijiem nebija slēpis, ka "Himki" komandā jūtoties ļoti labi.

"Himki" vienībai, lai kvalificētos ULEB Eirolīgai, pietiks ar VTB Vienotās līgas fināla sasniegšanu, ja tajā iekļūs arī Maskavas CSKA. Pretējā gadījumā šajā turnīrā būs jāizcīna uzvara.