Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Kitijai Laksai sezona beigusies

© USF

Kitija Laksa ceturtdien, 15. novembrī, guva labās kājas ceļgala savainojumu mājas spēlē pret "Bethune Cookman" basketbolistēm. "South Florida" piektdien informēja, ka latviešu spēlētājas sezona ir beigusies.

Laksa sezonas trešajā spēlē guva 19 punktus, taču nevarēja cīņu pabeigt. Divdesmit devītajā minūtē, kad “South Florida” pārsvars tuvojās 40 punktu atzīmei, spēlētāja nokrita uz grīdas situācijā, kurā nebija kontaktspēles pazīmju.

Treneri aiznesa spēlētāju uz ģērbtuvi. “Bulls” pieveica pretinieces ar 88:39, savukārt galvenais treneris Hosē Fernandess pēcspēles preses konferencē paziņoja, ka plašāka informācija par Laksas veselības stāvokli kļūs zināma piektdien.

Diemžēl ziņas nebija iepriecinošas - šorīt veiktā elektromagnētiskā rezonanse atklāja, ka spēlētāja pārrāvusi labā ceļgala priekšējās krusteniskās saites un menisku. Tas nozīmē, ka latvietes sezona ir beigusies.

“Tas ir ļoti smags trieciens Kitijai, kura ir viena no vadošajām mūsu komandas un visas valsts spēlētājam,” teica USF galvenais treneris Hosē Fernandess. “Zinot Kitijas gribu un apņēmību, viņa tiks tam pāri un atgriezīsies laukumā kā elites līmeņa spēlētāja. Komanda bez Kitijas spējām un līderes dotībām nokļuvusi smagā situācijā, taču turpināsim cīnīties par mūsu mērķiem.”

Kitija Laksa ceturto NCAA sezonu sāka 6. novembrī, pirmajās trīs spēlēs vidēji 31,3 minūtēs gūstot 16,3 punktus, izcīnot 4,3 atlēkušās bumbas un izdarot 3,0 piespēles. “South Florida” izcīnīja trīs uzvaras ar 24, 37 un 49 punktu pārsvaru, 14. novembrī nopelnot NCAA nedēļas komandas laurus.

Latviešu spēlētāja sezonas sākumā tika pirmo reizi izvirzīta Džona Vūdena balvai, kas tiek piešķirta sezonas labākajai basketbolistei. Laksa atkārtoti izvirzīta Džeimsa Neismita balvai sezonas labākajai spēlētājai un Ennas Maijersas-Draisdeilas balvai labākajai uzbrūkošajai aizsardzei.