Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

''Knicks'' vadība: Porziņģa pārstāvji zina, ka vēlamies noslēgt ilgtermiņa līgumu

© AP / Scanpix

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis ir ļoti svarīga Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" nākotnes sastāvdaļa, ceturtdien preses konferencē paziņoja kluba vadība.

"Ar Kristapu esam kontaktējušies visu vasaru. Jūtamies labi par notiekošo atveseļošanās procesu."

"Knicks" komanda treniņnometni pirms jaunās sezonas uzsāks nākamajā nedēļā. Savukārt NBA regulāro čempionātu vienība uzsāks 17.oktobrī savā laukumā pret Atlantas "Hawks". Porziņģis tikmēr jau ir atgriezies Ņujorkā un pievienojies komandas biedriem, kuri gatavojas jaunajai sezonai. Kā pirmssezonas preses konferencē ceturtdien atklāja "Knicks" prezidents Stīvs Milzs, latvietis šonedēļ ir pabijis vienības bāzē.

Latvijas basketbolists februārī guva ceļgala krustenisko saišu plīsumu. Ierasts, ka šāda savainojuma izārstēšana prasa vismaz pusgadu, bet Porziņģa gadījumā tika pieminēts, ka viņš varētu izlaist pat visu nākamo sezonu. Viņa atgriešanās gan tiek gaidīta aptuveni sezonas viducī.

"Ar Kristapu esam kontaktējušies visu vasaru. Jūtamies labi par notiekošo atveseļošanās procesu," pauda Milzs, piebilstot, ka pagaidām vēl nav zināms latvieša atgriešanās laiks. Tāpat kluba prezidents vēlreiz uzsvēra, ka Porziņģa atveseļošanās process nekādi netiks sasteigts.

Savukārt "Knicks" ģenerālmenedžeris Skots Perijs atklāja, ka šovasar ar Porziņģa pārstāvjiem bijušas sarunas arī par jauna līguma noslēgšanu, tomēr diskusiju saturu viņš negrasās atklāt.

"Porziņģa pārstāvji zina, ka vēlamies viņu paturēt un noslēgt ilgtermiņa līgumu," teica Perijs, piebilstot, ka latvietis ir svarīga "Knicks" nākotnes sastāvdaļa.

23 gadus vecajam Porziņģim ar "Knicks" vēl ir spēkā līgums uz nākamo sezonu, taču jau šajā vasarā izskanējušas runas, ka starp abām pusēm varētu tikt noslēgta jauna vienošanās.

Šajā vasarā "Knicks" ar Porziņģi var noslēgt līgumu, kura maksimālā vērtība ir 157 miljoni dolāru (133 miljoni eiro) piecos gados. Tiesa, pagaidām klubs nesteidzas ar jauna kontrakta noslēgšanu.

Iepriekš arī izskanēja informācija, ka "Knicks" ir viena no komandām, kur savu karjeru labprāt turpinātu viena no NBA zvaigznēm Džimijs Batlers. Viņš pašlaik vēlas atstāt Minesotas "Timberwolves" vienību un vēl kā vēlamos galamērķus nosaucis Rodiona Kuruca pārstāvēto Bruklinas "Nets" un Losandželosas "Clippers".

"Knicks" vadība ceturtdien preses konferencē uzsvēra, ka tā vēlas attīstīt pašreizējo spēlētāju sastāvu un savā pārbūves procesā neko nesasteigt, iemainot kāda augstākā kaluma basketbolistu, kāds, piemēram, ir Batlers.

"Knicks" aizvadītajā sezonā jau piekto reizi pēc kārtas nekvalificējās izslēgšanas turnīram.