Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Sieviešu izlase pēdējā pārbaudes spēlē apspēlē Kanādu

© LBS

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība pēdējā pārbaudes spēlē pirms Pasaules kausa izcīņas Tenerifē, Spānijā, pārspēja FIBA Amerikas zonas čempioni Kanādas izlasi (63:55). Spēle tika aizvadīta aiz slēgtām durvīm, ņemot vērā Kanādas izlases lūgumu.

Latvijas komandai pret Kanādu spēlēja un punktus guva: Anete Šteinberga 15, Kristīne Vītola 14, Aija Putniņa 9, Elīna Dikeulaku 7, Kate Krēsliņa 5, Gunta Baško 3, Digna Strautmane 3, Ieva Krastiņa 3, Aija Brumermane 2, Dita Rozenberga 1, Kitija Laksa 1 un Baiba Eglīte. Pilns spēles protokols LBS mājaslapā pagaidām nav pieejams.

Piedalījās visas 12 un cīņa bija nopietna - otrajā puslaikā pat līdz asumiem.

Sieviešu valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts: “ Spēlējām aiz slēgtām durvīm, vienojāmies katru ceturtdaļu sākt no nulles. “Setos” rēķinot uzvarējām ar 3:1, aritmētiski rezultātu var saskaitīt kopā, bet tas nebija galvenais. Izmēģinājām dažādus taktisko variantus un sapratām, kas strādā konkrētās spēles situācijās. Piedalījās visas 12 un cīņa bija nopietna - otrajā puslaikā pat līdz asumiem. Pārāk sapriecāties nedrīkstam, bet pārliecinājāmies, ka mūsu iestrādes veiktas pareizajā virzienā. Turpināsim gatavoties pirmajai spēlei.”

Kanādas sieviešu izlase ir seškārtēja olimpisko spēļu dalībniece un pašreizēja FIBA Amerikas zonas čempione. Pirms četriem gadiem pasaules čempionātā Kanāda ieguva piekto vietu, bet Rio olimpiskajās spēlēs bija septītajā vietā. Šodienas savstarpējā spēle bija nepieejama skatītājiem un arī nebija video tiešraides. Kā vēsta LBS, tas bijis Kanādas izlases pārstāvju lūgums.

Pasaules kausa izcīņas pirmā spēle Latvijas izlasei paredzēta sestdien pret Ķīnu, tiešraide būs pieejama kanālā TV3. Svētdien plkst.16:00 sekos spēle ar Senegālas komandu, otrdien plkst.20 ar ASV izlasi. Grupas uzvarētājas iekļūs ceturtdaļfinālā, 2. un 3. vietas ieguvējas astotdaļfinālā cīnīsies ar C grupas (Beļģija, Japāna, Puertoriko, Spānija) 2. un 3. vietas ieguvējām.

Sporta Avīze