Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

FOTO: Gāzes sprādzienā cietušais Latvijas U-18 basketbolists atsācis treniņus

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Latvijas U18 izlases sastāvā par Eiropas vicečempionu kļuvušais Dāvids Vīksne atlabst pēc šaušalīgā negadījuma, kad basketbolists savā ģimenes mājā cieta gāzes eksplozijā. Vīksne sociālajā tīklā Instagarm publicējis foto, kuros spēlētājs redzams veicot fiziskās sagatavotības vingrinājumus. Kā noskaidroja Sportacentrs.com, spēlētājs lēnām atgriežas ikdienas dzīvē.

Latvijas U18 izlases sastāvā aizvadītajā Eiropas čempionātā Dāvids Vīksne bija viens no komandas galvenajiem balstiem aizsardzībā, 17 gadus vecajam basketbolistam paveicot lielu darba apjomu, lai ļautu augumā īsākajai Latvijas izlasei līdzvērtīgi cīnīties pret fiziskajos dotumos pārākajiem pretiniekiem. Septiņās turnīrā aizvadītajās spēlēs uzbrucējs statistikā atzīmējās ar 4,9 punktiem un 3,1 izcīnītu bumbu zem groziem. Turnīra noslēgumā ar izcīnītām sudraba medaļām Latvijas valstsvienība saņēma arī ceļazīmi uz nākamā gada Pasaules čempionātu U19 vecuma puišiem.

Tikai dažas dienas pēc Eiropas U18 čempionāta finālspēles Latviju pāršalca ziņa, ka Siguldā notikušā sprādzienā cietis talantīgais basketbolists. Nedaudz vairāk nekā mēnesi pēc negadījuma Dāvids Vīksne sociālajos tīklos publicēja foto attēlus, apliecinot savu apņēmību atgriezties basketbola laukumos.

View this post on Instagram

A post shared by Dāvids (@davids_viksne) on

Basketbolista pārstāvis Mārtiņš Bērziņš ar sociālo tīklu starpniecību ziņojis: "No šīs nedēļas Dāvids Vīksne ir uzsācis fiziskās sagatavotības/fizioterapijas treniņus ar treneri Ēriku Visocki, viņa vadītajā FizioFit centrā! Milzīgs paldies Ērikam par nenovērtējamo darbu arī laikā, kad Dāvids atradās slimnīcā!"

"Ejam soli pa solim uz priekšu, vēl ir pāragri spriest, kad viņš varētu darboties ar bumbu," sarunā ar Sportacentrs.com teica Bērziņš, atklājot, ka no slimnīcas jaunais basketbolists izrakstīts pagājušajā nedēļā, bet šonedēļ sācis treniņus. "Trīs reizes nedēļā viņam būs fiziskās sagatavotības treniņi fizioterapijas centrā, bet pārējās trīs dienas strādā individuāli. Nav vajadzīgs arī lieki sasteigt."

"Viņš lēnām atgriežas ikdienas dzīvē, arī sāk kārtot skolas lietas. Viss iet uz priekšu straujiem soļiem. Paldies Dievam, situācija stabilizējas. Paldies visiem ārstiem un citiem, kuri palīdzēja. Izdarīts viss iespējami labākais un arī viņš pats ir apņēmības pilns darboties - viss būs kārtībā," ar pozitīvajām ziņām padalījās aģents.

Pagājušajā sezonā Vīksne spēlēja Latvijas Basketbola līgas komandā "Valmiera/Ordo", kuras rindās Latvijas čempionātā jaunais basketbolists aizvadīja 29 spēles, vidēji spēlē sakrājot 4,5 punktus un 2,2 izcīnītas bumbas zem groziem. Savukārt 11 Baltijas līgas mačos uzbrucējam 8,8 punkti un 1,7 rezultatīvas piespēles. Ar savu sniegumu Kristapa Valtera trenētajā komandā Vīksnem izdevās no starta piecinieka izkonkurēt divus gadus vecāko Niku Jansonu.