Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Basketbola izlasei bukmeikeri paredz uzvaru pār Krieviju

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Šodien, 25.jūnijā, Arēnā Rīga norisināsies Latvijas un Krievijas basketbola izlašu pārbaudes spēle, kas būs pēdējā pirms Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēm. Sporta bukmeikeri norāda, ka Latvijas izlase šajā mačā būs favorīte.

Šim izlases sastāvam nebija laika daudz saspēlēties, turklāt vairāki potenciālie līderi - Peiners, Strēlnieks, Dairis Bertāns un Siliņš - treniņiem pievienojās tikai sestdien

Jūnija izskaņā gaidāmajās Pasaules kausa atlases spēlēs vairākām izlasēm būs pieejami vadošie spēlētāji, kuri iepriekš sezonas gaitā bija aizņemti NBA vai Eirolīgas klubos. Lai arī Latvijas lielākā basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis tāpat nevarēs palīdzēt izlasei, jo atgūstas no smagas traumas, ierindā būs cits NBA basketbolists Dāvis Bertāns, tāpat arī vairāki Eirolīgas klubu spēlētāji, kuru pulkam nupat kā pievienojies Žanis Peiners, parakstot līgumu ar Turcijas "Darussafaka".

Šim izlases sastāvam nebija laika daudz saspēlēties, turklāt vairāki potenciālie līderi - Peiners, Strēlnieks, Dairis Bertāns un Siliņš - treniņiem pievienojās tikai sestdien. Visi gan ir regulāri pārstāvējuši Latvijas izlasi iepriekš, taču kopā ar komandu sestdien vēl nebija Jānis Timma. Treneris Arnis Vecvagars gan sola, ka spēlē pret Krieviju izlase dosies savā labākajā sastāvā.

Krievijas izlase uz Rīgu atbraukusi ar NBA spēlējošo centru Timofeju Mozgovu, kurš noteikti liks rēķināties ar sevi, taču pēdējās NBA sezonas Mozgovam nav bijušas izcilas un uz viņu arvien mazāk paļaujas kā galveno uzbrukuma noslēdzēju. Krievijas izlasē toties nebūs rezultatīvā Alekseja Šveda, kurš šovasar izvēlējies izlasē nespēlēt.

Krievijas izlase pēdējos gados zaudējusi savu vietu uz Eiropas un pasaules basketbola kartes un vairs netiek pieskaitīta visspēcīgākajiem grandiem. Sporta totalizators "Betsafe" pozitīvi vērtē Latvijas izlases iespējas izcīnīt uzvaru, raksturojot tās ar koeficientu 1,55. Tikmēr iespēja, ka Krievijas valstsvienībai izdosies sarūgtināt vietējos līdzjutējus pēcjāņu dienā, saņēmusi koeficientu 2,30.

"Betsafe" ir viens no vadošajiem spēļu un izklaides portāliem pasaulē ar īpaši plašu spēļu izvēli un iespaidīgiem vinnestiem. "Betsafe" zīmols pieder Stokholmas fondu biržā kotētajai Betsson AB, kas ir viens no pasaules līderiem interneta azartspēļu nozarē. "Betsafe" darbību Latvijā uzrauga Latvijas Republikas izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija. "Betsafe" atbalsta azartspēļu atbildīgu spēlēšanu un aicina nepārkāpt robežu, kad tās pārstāj būt par izklaidi.