Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

"Knicks" noskatītais centrs Kārters gatavs sastrādāties ar Porziņģi

© AFP/ SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" viena no potenciālajām drafta izvēlēm Vendels Kārters juniors būtu gatavs sastrādāties ar ņujorkiešu lielāko zvaigzni Kristapu Porziņģi.

Pašlaik 19 gadus vecais Kārters, kurš spēlē centra un spēka uzbrucēja pozīcijās, šo sezonu pavadīja Nacionālās koledžu asociācijas (NCAA) Djūka Universitātes komandā, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Kārters negrasās turpināt koledžu karjeru un pieteicies NBA draftam, kurā "Knicks" komandai pirmajā kārtā būs devītā izvēle. Kā sarunā ar medijiem atklāja Kārters, intervijā "Knicks" ģenerālmenedžeris Skots Perijs interesējis par to, kā basketbolists saspēlētos ar Porziņģi.

"Ja es karjeru turpinātu Ņujorkā, es saspēlētos ar viņu, mācītos viņa spēles stilu, sadarbotos soda laukumā," "New York Post" citē Kārtera teikto.

"Domāju, ka mēs labi sastrādātos. Varam savstarpēji mijiedarboties, abi varam spēlēt ceturtā un piektā numura pozīcijās.

Porziņģis ir lielisks basketbolists. Es varētu daudz no viņa mācīties, kā kļūt par profesionāli.

Tas man patiktu," stāstīja Kārters, kurš aizvadītajā sezonā vidēji mačā guva 13,5 punktus, izcīnīja 9,1 atlēkušās bumbas un bloķēja 2,1 metienu.

Dažās drafta prognozēs Kārters tiek minēts kā viens no "Knicks" galvenajiem mērķiem, ja Ņujorkas komanda vasarā paliktu bez centra spēlētājiem Enesa Kantera un Kaila O'Kvina, kuru līgumus var izpirkt.