Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Arī bez Popoviča "Spurs" zaudē

© scanpix.e

Viena zaudējuma attālumā no sezonas beigām nonākusi Sanantonio „Spurs”, kas arī šonakt nespēja otrajā puslaikā izturēt „Warriors” ātrumus un cieta zaudējumu ar 97:110, nonākot NBA „play-off” pirmās kārtas sērijā iedzinējos ar 0-3. Dāvis Bertāns guva piecus punktus, nospēlējot 20 minūtes.

Dāvis Bertāns arī šajā mačā saņēma lielu spēles laiku, laukumā pavadot 20 minūtes, kas ir krietni vairāk nekā viņa regulārās sezonas vidējais rādītājs (14.1 minūte). Bertāns guva piecus punktus (1p. 2/2, 3p. 1/3), kā arī savāca četras atlēkušās bumbas. Viņam arī divas rezultatīvas piespēles un trīs piezīmes, bet Dāvja +/- rādītājs šoreiz bija plus viens.

„Spurs” galvenā trenera pienākumus šoreiz pildīja Etore Mesina, kamēr Gregs Popovičs nebija kopā ar komandu sievas aiziešanas mūžībā dēļ. Otro reizi pēc kārtas sākumsastāvā tikmēr izgāja Rūdijs Gejs, un tieši viņš atklāja spēles rezultātu ar efektīgu danku. „Spurs” maču sāka ar 6:0, taču puslaika turpinājumā iezīmējās problēma - „Spurs” nespēja izkārtot uzbrukuma iespējas savam līderim Lamarkusam Oldridžam, kurš pirmajā puslaikā izdarīja tikai četrus metienus. „Warriors” viņam klāt gandrīz katrā uzbrukumā sodīja papildu sedzēju, bet viņus sodīt par to Sanantonio komandai neizdevās vājās tālmetienu precizitātes dēļ.

Ar tālmetieniem neveicās arī „Warriors”, kas ļāva „Spurs” turēt līdzi punktu gūšanas ziņā. Lieliski turpināja spēlēt Kevins Durents, pirmajā puslaikā gūstot 17 punktus, bet „Spurs” rindās veiksmīgi spēlē iesaistījās Tonijs Pārkers, ātri sametot desmit punktus. Pirmajā puslaikā vairākas reizes laukumā devās arī Bertāns, pēc kura piespēles Pārkers iemeta pustālo, taču savu vienīgo metienu Dāvis netrāpīja. Tas bija puslaika izskaņā pēc tam, kad Manu Džinobili bija bloķējis Durenta metienu un Sanantonio arēna jau bija noskaņojusies „uzsprāgt”, taču Bertāns tomēr netrāpīja brīvu tālmetienu no stūra, un „Warriors” puslaika pārtraukumu sagaidīja ar 52:46.

Otrajā puslaikā „Warriors” arvien straujāk nosvēra svaru kausus savā virzienā un palielināja savu pārsvaru. Joprojām ierobežotas tika Oldridža aktivitātes uzbrukumā, bet pārējiem „Spurs” spēlētājiem neveicās ar metieniem no distances. Pēc Kaila Andersona sekmīgas darbības pie brīva tālmetiena vēlreiz tika Bertāns, bet arī šoreiz viņš netrāpīja.

Vēlāk gan Bertāns pats devās caurgājienā, kad pret viņu asi noteikumus pārkāpa Dreimonds Grīns. Dāvis par to bija ļoti neapmierināts, taču paspēja savaldīties un asumu izraisīšanas vietā iemeta divus soda metienus.

Pēdējā ceturtdaļā „Warriors” tika arī pie 19 punktu pārsvara, un nekas spēles gaitā neliecināja, ka „Spurs” gatavotu lielu atspēlēšanos. Beigās spēlējot vairs tikai rezervistiem, „Warriors” izcīnīja uzvaru ar 110:97, un pēdējās minūtēs savu pirmo tālmetienu iemeta arī Bertāns. Bez pārdzīvojumiem gan neiztika arī „Warriors” nometnē - dažas minūtes pirms beigām driblējot paslīdēja Durents, pagriežot potīti, taču spēja pats piecelties un aiziet uz rezervistu soliņu. Sasitumu cīņā ar Petiju Milzu guva arī „Warriors” aizsargs Šons Livingstons.

”Spurs”-”Warriors” 97:110

(23:26, 23:26, 25:32, 25:26)
Spurs: Oldridžs 18 (10 atl.b.), Pārkers 16, Milzs 14, Gejs 11, Marejs 9, Grīns 9, Andersons 6, Gazols 6, Bertāns 5, Forbss 3, Vaits, Džinobili, Pols.
Warriors: Durents 26, Tompsons 19, Livingstons 16, Kuks 12, Igudala 10, Grīns 10, Makgī 6, Lūnijs 4, Jangs 3, Vests 2, Džounss 2, Bels.