Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Sieviešu izlasei būs 11 pārbaudes spēles

© scanpix.ee

Gatavojoties debijai pasaules čempionātā, kas septembrī notiks Tenerifē, nacionālā sieviešu basketbola izlase aizvadīs vienpadsmit pārbaudes spēles.

Vēl pirms oficiālās gatavošanās uzsākšanas Latvijas izlasei jau jūnijā ir plānota pirmā kopā sanākšana uz nedēļu ilgu treniņnometni. Šo īso ciklu plānots pabeigt ar pārbaudes spēli pret Somijas izlasi, kura notiks 10. jūnijā “Daugavas” sporta namā un tā būs tradicionālā “Rozā lentītes” spēle. Uz šo nedēļu ilgo treniņu ciklu plānots piesaistīt tālākās rezerves.

Tiešā gatavošanās pasaules čempionātam sāksies 6. augustā, kad izlases galvenais treneris Mārtiņš Zībarts izvēlēsies 15-16 spēlētājas ar kurām gatavosies čempionātam.

Pirmās pirmsčempionāta pārbaudes spēles ieplānotas no 17. līdz 19. augustam Rīgā, kur mūsējo pretinieces būs Zviedrijas, Ukrainas un Krievijas izlases.

Nākamais pārbaudes turnīrs būs no 31. augusta līdz 1. septembrim Valensijā, kur piedalīsies četras komandas. Pirmajā turnīra dienā pusfinālā latvietes tiksies ar Francijas basketbolistēm, bet otrajā dienā atkarībā no pusfināla iznākuma, ar otra pusfināla Spānija - Beļģija uzvarētājām vai zaudētājām.

Pēc Valensijas sekos izbraukums uz Parīzi, kur no 7. līdz 9. septembrim trīs komandu turnīrā būs jātiekas ar Francijas un Austrālijas izlasēm. Pēc tam 14. un 15. septembrī Rīgā aizvadīsim divas pārbaudes spēles ar 2017. gada Eiropas čempionāta ceturto spēcīgāko komandu Grieķijas izlasi, bet pēdējais mačs ieplānots jau čempionāta mājvietā Tenerifē - divas dienas pirms turnīra sākuma spēlēsim ar Kanādu.

Latvijas izlases pretinieces čempionātā apakšgrupā būs Ķīnas (22. septembrī), Senegālas (23. septembrī) un ASV (25. septembrī) izlases. Katras apakšgrupas uzvarētāja (četras) automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet otro un trešo vietu ieguvējas aizvadīs 1/8 fināla spēles. Pēdējā vietā palikušajām komandām čempionāts būs beidzies.