Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Timmam pieci, Strēlniekam nulle, latviešu klubiem zaudējumi

© euroleague.net

Šovakar pirmās spēles ULEB Eirolīgas izsēgšanas spēļu turnīrā aizvadīja abas latviešu pārstāvētās komandas - “Olympiacos” un “Baskonia”. Diemžēl, bet abas komandas sēriju līdz trim uzvarām iesāka ar zaudējumiem.

Viena no šā brīža Spānijas čempionāta līderes “Baskonia” izredzes sērijā pret pērnā gada Eirolīgas čempioni Stambulas “Fenerbahce” izredžu uzvarēt visā sērijā nebija un nav daudz. It īpaši, ja sērija bija jāsāk pretinieku laukumā.

Eirolīgas statistiķi saskaitījuši, ka kopš 2004/05. gada sezonas aizvadītajās 52 “play off” sērijās 42 gadījumos uzvarējusi tā komanda, kuras laukumā tika aizvadītas pirmās spēles.

Savukārt pēdējo piecu sezonu laikā 20 sērijās šādu gadījumu bijis 17. Būtībā, praktiski nekādu izredžu uz labvēlīgu iznākumu visā sērijā, jo Eirolīgā sava laukuma faktoram ir ļoti būtiska nozīme. Lai arī pirmajā mačā rezultāts nav graujošs (82:73 “Fenerbahce” labā), tomēr pati spēles gaita neliecināja par “Baskonia” izredzēm uz labvēlīgu iznākumu visā sērijā.

Jānis Timma spēli iesāka starta pieciniekā un kopumā laukumā pavadīja 19:46 minūtes. Šajā laikā viņā guva piecus punktus un neraksturīgi sev, neatzīmējās sev tik ierastajos statistikas rādītājos, kā pārķertajās piespēlēs, rezultatīvajās piespēlēs un izcīnītajās atlēkušajās bumbas. Visos šajos rādītājos nulles. Savukārt Rinalds Mālmanis pie spēlēšanas netika. Arī otrais mačs notiks Stambulā jau piektdien.

Pavisam cita spriedze bija “Olympiacos” un “”Žalgiris” spēlē. Mājinieki pirmajā ceturtdaļā panāca pat 15 punktu pārsvaru, taču tieši “Olympiacos” mača izskaņā vajadzēja glābties no zaudējuma. Sākoties pamatlaika pēdējai minūtei “Olympiacos” atradās zaudētājos ar 69:72, taču grieķu komandā ir tāds spēlētājs, kā Spanulis, kurš tad arī ar tālmetienu panāca izlīdzinājumu. Vēl katrai komandai bija pa uzbrukumam, taču nerezultatīvi un līdzīgi kā pirms divām nedēļām, pamatturnīra pēdējā mačā, atkal jāspēlē pagarinājums.

Kamēr “Olympiacos” komandā bija viena aktiera teātris (Spanuļa un šoreiz ar lielu mīnusa zīmi), tikām “Žalgiris” pretī lika komandas spēli un pelnīti izcīnīja uzvaru (87:78) un tā ir jau trešā šajā sezonā, bet sērijā iegūta vadība ar 1:0.

Diemžēl Jāņa Strēlnieka dalība šajā spēlē bija simboliska. Viņam tikai 12:08 minūtes spēles laika, kuru laikā izpildīts viens metiens no spēles (nesekmīgs) un izdarīta viena rezultatīva piespēle. Otrā spēle jau piektdien un atkal “Olympiacos” laukumā.