Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Lietuvas basketbolistiem atkal problēmas ar lidmašīnu

© scanpix.ee

Ķauņas “Žalgiris” basketbolisti ir ieradušies Atēnās, kur rīt aizvadīs pirmo ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīra pirmo spēli ar Jāņa Strēlnieka pārstāvēto “Olympiacos”. Lidojuma laikā atklājās, ka lidmašīnai ir radušās nopietnas problēmas.

Lidojuma laikā atklājās, ka lidmašīnai ir radušās problēmas ar bremžu sistēmu, bet, kad tuvojās nolaišanās brīdis, viens no riteņiem aizdegās. Atēnu lidostā tika veikti visi nepieciešamie drošības pasākumi un, par laimi, nosēšanās aizritēja sekmīgi. Pēc pašu spēlētāju teiktā, viņi nemaz nav zinājuši par šīm problēmām un par tām uzzinājuši tikai pēc sekmīgas nolaišanās.

Neilgā laika posmā šis nav pirmais gadījums, kad kādai Lietuvas basketbola komandai radušās problēmas ar lidmašīnu.

Pagājušajā gadā ķibeles ar lidojumu skāra Lietuvas nacionālo izlasi, kura uz Eiropas čempionāta mājvietu Telavivu devās ar lidmašīnu, ar kuru šajā sezonā uz Eirolīgas spēlēm dodas Kauņas “Žalgiris”.

Sākotnēji izlidošana uz Telavivu kavējusies pusotra stundu un visu šo laiku Lietuvas izlase pavadīja lidmašīnā. Vēlāk, kad mehāniķiem uzreiz neizdevās novērst problēmu, reiss tika atcelts un pārcelts uz nākamo dienu.

Vēl viens atgadījums bijis pirms 2013. gada Eiropas čempionāta finālturnīra. Toreiz Lietuvas izlasei bija jālido uz Slovēniju, taču lidmašīnas dzinēja problēmas dēļ reiss tika pārcelts uz nākamo dienu.