Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis pēc divu gadu pārtraukuma tiksies ar ''Knicks'' vadību

© AP / Scanpix

Kristaps Porziņģis sestdien, 14. aprīlī, pirmo reizi kopš 2016. gada apmeklēs sezonas noslēguma tikšanos ar Ņujorkas basketbola kluba "Knicks" vadību, ziņo "New York Daily News". Turpinājumā spēlētājam paredzēta rehabilitācija Latvijā, Spānijā un ASV.

Pirms 360 dienām Porziņģis neieradās uz 2017. gada sezonas noslēguma tikšanos ar toreizējo “Knicks” prezidentu Filu Džeksonu. Tam bija tālejošas sekas - kluba īpašnieks Džeimss Doulens atlaida Džeksonu un daļēji nomainīja “Knicks” personālu, bet Karmelo Entonijs pārcēlās uz Oklahomu.

Ceturtdien, 12. aprīlī, “Knicks” prezidents Stīvs Milzs un ģenerālmenedžeris Skots Perijs paziņoja par komandas galvenā trenera atlaišanu. Sestdien viņi individuāli tiksies ar basketbolistiem un nav šaubu, ka centrālā saruna būs ar Ņujorkas lielāko zvaigzni - Kristapu Porziņģi.

Latvietim un “Knicks” ir spēkā vienošanās par sadarbību līdz 2019. gada vasarai. Klubs pagaidām oficiāli nav nācis klajā ar piedāvājumiem: 1) jau tagad runāt par daudzgadu vienošanos pēc t.s. “rookie” līguma (2015-2019) beigām, 2) lemt par tālāko sadarbību nākamās sezonas gaitā.

Kluba vadība apgalvo, ka tās personāla politika tiek veidota ap spēlētājiem (player-centric). Milza vārdiem runājot, “mēs jūtam, kā jūtas mūsu spēlētāji, ko viņi sagaida no mums un otrādi, un zinām, kādu iespaidu tas atstāj uz nākamā trenera izvēli”.

Ja Porziņģis ir nākotne, viņa balsij jātiek sadzirdētai, raksta “New York Daily News” apskatnieks Frenks Izola (Frank Isola). Viņaprāt, Milza izteikumi liecina, ka latvietim būtu grūti atrast kopsaucēju ar bijušo “Grizzlies” treneri Deividu Fizdeilu, kurš atstāja Memfisu pēc nesaprašanās ar komandas lielāko zvaigzni, spāni Marku Gazolu.

Milzs un Porziņģis toties varētu atrast kopīgas intereses ar Deividu Blatu, domā Izola. Blats ir Milza bijušais komandas biedrs “Princeton” universitātē. Viņš jau agrāk iestājies par izraēliešu izcelsmes amerikāņa piesaisti, īpaši pirms diviem gadiem, kad Džeksons izvēlējās Hornačeku.

Milzs beigās piekrita toreizējā prezidenta lēmumam, jo uzskatīja, ka Hornačeks saprot gan “Princeton” uzbrukumu, gan Džeksona iemīļoto trīsstūra uzbrukumu. Tagad viņa domas ir mainījušās. Blats arī nav ideāls - vadot Klīvlendas “Cavaliers”, viņš nespēja atrast kopīgu valodu ar līgas lielāko zvaigzni Lebronu Džeimsu.

“Knicks” rīkotos gudri, uzaicinot Porziņģi piedalīties diskusijās par komandas nākamo treneri, raksta Izola. Uzklausīt viņu - tas nenozīmē, ka jāpieņem latvieša padoms, bet jāliek viņam sajusties piederīgam. Plus, gaidāms, ka sestdienas vakarā Porziņģis sēdīsies lidmašīnā un dosies uz Latviju.

Porziņģim februāra vidū Īpašās ķirurģijas slimnīcā 70. ielā tika veikta ceļgala operācija. Pēc tās latvietis trīsreiz nedēļā devās uz Griničas pilsētu Konektikutas pavalstī, kur strādāja ar ārstu Karlonu Kolkeru (Dr. Carlon Colker). Viņa klientu vidū ir Šakils O`Nīls un tenisists Andrē Agasi.

Basketbolists pēc operācijas divreiz īslaicīgi apmeklējis “Madison Square Garden”. Pirmo reizi 13. marta spēli pret “Mavericks”, otro reizi - “Latvian Heritage Night” un 7. aprīļa spēli pret “Bucks”.