Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis jau atpakaļ laukumā

© twitter.com/YaronWeitzman

Latviešu basketbola superzvaigzne Kristaps Porziņģis, kurš pirms pusotra mēneša guva krustenisko saišu savainojumu, jau atgriezies laukumā - kāds piefiksējis foto, kurā Porziņģis savā dzīvokļu kompleksā Manhetenā izmanto basketbola zāli, lai strādātu pie metiena.

Pēc savainojuma gūšanas februāra sākumā un operācijas 13. februārī Porziņģis nav rādījies publikai īpaši bieži un tikai nesen pirmo reizi runāja ar medijiem, izskatot cerību, ka atgriezīsies laukumā labāks un spēcīgāks. Tagad redzams, ka Porziņģis strādā pie tā, lai savus vārdus attaisnotu arī ar darbiem.

Porziņģis sarunā ar medijiem atteicās veikt jebkādas prognozes par savu iespējamo atgriešanos laukumā, bet ārsti esot teikuši, ka atlabšana notiek nedaudz ātrāk kā prognozēts. Labākajā gadījumā Porziņģis laukumā varētu atgriezties deviņus mēnešus pēc operācijas, kas veikta 13. februārī. Reālāk būtu, ka tas notiek kaut kad janvārī, proti, 11 mēnešus pēc operācijas.

Savu trešo NBA sezonu Porziņģis pabeidza ar vidēji spēlē gūtiem 22,7 punktiem, 6,6 izcīnītām atlēkušajām bumbām, 1,2 atdotām rezultatīvām piespēlēm un 2,4 bloķētiem metieniem. Karjeras laikā 186 spēlēs Kristapam 17,8 punkti, 7,1 atlēkusī bumba, 1,3 piespēles un 2,0 bloķēti metieni.

22 gadus vecajam Porziņģim līgums ar "Knicks" ir spēkā vēl uz nākamo sezonu par 5,7 miljoniem dolāru. Ļoti iespējams, ka abas puses jau gaidāmajā starpsezonā vienosies par jaunu ilgtermiņa līgumu.