Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Bertāns spēlē 52 sekundes, Oldridžs ar 39+10 nodrošina "Spurs" uzvaru

© Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārās sezonas turnīrā šonakt notikušas 11 spēles, un vienā no spēlēm Latvijas basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio ''Spurs'' savā laukumā izcīnīja svarīgu uzvaru pret Minesotas ''Timberwolves'' - 117:101.

''Spurs'' pirms spēles pret Minesotas komandu bija nonākusi uz izslēgšanas spēļu robežas, tāpēc savā laukumā šonakt bija ļoti svarīgi izcīnīt uzvaru. Sanantonio joprojām jāiztiek bez Kavai Lenarda, bet citi līderi bija ierindā, kas nozīmēja krietni mazākumu lomu Latvijas basketbolistam Dāvim Bertānam.

Komandas aizvadīja līdzīgu spēles pirmo ceturtdaļu, pēc kuras Minesota bija vadībā ar 24:23. Lieliski ''Spurs'' nospēlēja otro ceturksni, kurā praktiski viss sanāca uzbrukumā. Mājinieki 12 minūtēs pretinieku grozā salādēja 38 punktus, kas ļāva puslaika pārtraukumā doties ar padsmit punktu pārsvaru - 61:50.

Otrajā puslaikā ''Spurs'' nevienā brīdī nepielaida ''Timberwolves'' tuvāk par sešiem punktiem, pie tam izskaņā vēl veicot arī izrāvienu, kā rezultātā izdevās izvairīties no saspringtas galotnes un izcīnīt panākumu ar 117:111. Bertāns laukumā devās vien 52 sekundes pirms spēles beigām un paspēja atdot vienu rezultatīvu piespēli, kā arī aizmest garām vienīgo izpildīto tālmetienu.

Deviņu zaudējumu sēriju izdevies pārtraukt Ņujorkas ''Knicks''. Savā laukumā bez savainotā Kristapa Porziņģa spēlējošā ''Knicks'' aizvadīja izcilu spēli trešo ceturtdaļu, kuru pret Šārlotas ''Hornets'' uzvarēja ar 42:17, veicot arī izšķirošo izrāvienu spēlē un galarezultātā svinot panākumu ar 124:101. Tims Hārdavejs šajā spēlē izcēlās ar 25 punktiem, bet kopumā pieci ''Knicks'' basketbolisti guva vairāk nekā desmit punktus.

Tikmēr iespaidīgu sniegumu demonstrēt turpina Rietumu konferences līdervienība Hjūstonas ''Rockets'', kas izcīnījusi 21. uzvaru pēdējās 22 spēlēs. Naktī uz svētdienu Hjūstona ar 107:101 pieveica Ņūorleānas ''Pelicans''. Džeimss Hārdens ''Rockets'' sastāvā izcēlās ar 32 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm. Entonijam Deivisam pretinieku rindās 26+13.

Savas pozīcijas Austrumu konferences astotniekā nostiprinājusi Milvokī ''Bucks'', savā laukumā rezultatīvā basketbolā ar 122:117 tiekot galā ar Atlantas ''Hawks''. Jannis Adetokunbo Milvokī izcēlās ar 33 punktiem, 12 bumbām zem groziem un septiņām rezultatīvām piespēlēm. ''Hawks'' labākais bija Torīns Prinss, kurš spēli pabeidza ar 38 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām.

''Triple-double'' tikmēr iekrājis Klīvlendas ''Cavaliers'' līderis Lebrons Džeimss, kurš palīdzēja savai komandai ar 114:109 viesos uzveikt Čikāgas ''Bulls''. Džeimss spēlē iekrāja 33 punktus, 12 atlēkušās bumbas un 12 rezultatīvas piespēles. ''Bulls'' sastāvā iespaidīgu spēli aizvadīja Denzels Valentains - 34 punkti, septiņas bumbas zem groziem un sešas rezultatīvas piespēles.