Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis aizstāvēs meistarības izaicinājuma titulu

© USA Sports Today / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas Zvaigžņu spēles debitants Kristaps Porziņģis pēc divām nedēļām aizstāvēs pērn izcīnīto titulu meistarības pārbaudījumā. Viņam konkurenci sastādīs septiņi spēlētāji, ieskaitot Džoelu Embīdu un somu Lauri Markanenu.

Meistarības pārbaudījumā astoņi spēlētāji tiek sadalīti četros pāros, uzvarētājam sasniedzot nākamo kārtu. Garie spēlētāji sacenšas savā starpā, aizsargi - savā, un tikšanās notiek tikai finālā. Pērn finālā Kristaps Porziņģis pieveica Gordonu Heivordu, kurš smagas traumas dēļ nevarēs revanšēties.

Basketbolistiem jānodemonstrē driblēšanas un piespēlēšanas prasmes, kā arī metieni. Vispirms jātrāpa no groza apakšas, bet konkursa beigās uzvar pirmā tālmetiena realizētājs. Iepriekš pasākumā piedalījās tikai aizsargi, bet šis būs trešais gads, kad piedalīsies arī garā gala spēlētāji. 2016. gadā par čempionu tika kronēts Karls Entonijs Taunss, bet pērn uzvarēja Porziņģis, pierādot, ka viņi izveicībā neatpaliek no augumā mazākajiem konkurentiem.

Garo galu pārstāvēs Porziņģis, Džoels Embīds no Filadelfijas "76ers", Els Horfords no Bostonas "Celtics" un Lauri Markanens no Čikāgas "Bulls", savukārt aizsargu godu aizstāvēs Spensers Dinvidijs no Bruklinas "Nets", Donovans Mičels no Jūtas "Jazz", Džamals Marejs no Denveras "Nuggets" un Lū Viljamss no Losandželosas "Clippers".

Danku konkursā sacentīsies Ārons Gordons no Orlando "Magic", Dalasas "Mavericks" debitants Deniss Smits, aizsargs Viktors Oladipo no Indianas "Pacers" un Zvaigžņu spēles nedēļas nogales rīkotājas Losandželosas "Lakers" pārstāvis Lerijs Nenss, kura tēvs 1984. gadā kļuva par pašu pirmo konkursa uzvarētāju.

Gordons piedalīsies trešo reizi, un 2016. gadā viņš iespaidīgā konkurencē tomēr piekāpās Zakam Lavīnam. Oladipo piedalīsies otro reizi, un 2015. gadā arī viņš piekāpās tikai Lavīnam. Savukārt pagājušajā sezonā Oladipo bumbas trieciens grozā no augšas apbalvošanas ceremonijā tika atzīts par labāko līdzjutēju balsojumā.

Tālmetienu sacensībās precizitāti salīdzinās Ēriks Gordons no Hjūstonas "Rockets", kurš uzvarēja pērn, Klejs Tompsons no čempiones Goldensteitas "Warriors", Pols Džordžs no Oklahomsitijas "Thunder", Kails Laurijs no Toronto "Raptors", Devins Bukers no Fīniksas "Suns", Veins Elingtons no Maiami "Heat", Bredlijs Bīls no Vašingtonas "Wizards" un Tobiass Heriss, kurš nule tika aizmainīts uz Losandželosas "Clippers".