Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģim 17 punkti un tehniskā piezīme, ''Knicks'' ielaiž 127 punktus Losandželosā

© AFP / Scanpix

Kristaps Porziņģis guva 17 punktus Ņujorkas „Knicks” spēlē pret Losandželosas „Lakers”, bet viņa komanda ar haotisku spēli aizsardzībā nespēja apturēt traumu mocītos Rietumu konferences pastarīšus, ciešot sakāvi ar 107:127.

Kristaps Porziņģis nospēlēja 28 minūtes, pirmajā puslaikā ciešot no piezīmju problēmas. Viņš guva 17 punktus (1p. 1/3, 2p. 5/11, 3p. 2/2) un savāca piecas atlēkušās bumbas, kā arī vienreiz rezultatīvi piespēlēja, vienreiz bloķēja metienu un pārtvēra vienu bumbu. Porziņģim arī trīs piezīmes un trešais sliktākais +/- rādītājs komandā mīnus 13. Porziņģis pēdējā ceturtdaļā arī saņēma tehnisko piezīmi, kas ir viņa jau ceturtā šosezon - tas ir tikpat, cik viņam pirmajās divās NBA sezonās kopā.

„Lakers” sastāvā šodien nebija debitanta Lonzo Bola un rezultatīvā Kentaviusa Kouldvela-Poupa, taču spēlei gatavs izrādījās Brendons Ingrems, bet pamatsastāvā atgriezās Bruks Lopess. Porziņģis jau pirmajā uzbrukumā saņēma piezīmi pret savu pretspēlētāju Džūliusu Rendlu, kurš spēli atklāja ar diviem dankiem. Porziņģis pēc tam iemeta trīs pustālos metienus, taču arī saņēma otru piezīmi.

Pirmā ceturtdaļa noslēdzās gandrīz līdzsvarā („Lakers” bija vadībā ar 30:29), bet otrajā ceturtdaļā Losandželosas pārsvars vairākkārt pieauga līdz desmit punktiem, izmantojot „Knicks” vājo un haotisko spēli aizsardzībā. Daudzās situācijās „Lakers” bija centīgāki, vēl vairākas gluži vienkārši veiksmīgāki, turklāt rezultatīvi turpināja spēlēt rezervists Džordans Klārksons. Porziņģim atgriešanās laukumā neizdevās, teju uzreiz saņemot trešo piezīmi un tiekot atkal nomainītam, bet „Knicks” tomēr pamanījās turēt pretiniekiem līdzi un ļoti rezultatīvo puslaiku pabeigt ar 63:67.

Otro puslaiku „Knicks” sāka ar tālmetienu salūtu, iemetot veselus piecus pēc kārtas, turklāt divi no tiem bija Porziņģa rēķinā. Tas ļāva „Knicks” izvirzīties vadībā 84:78, bet iespēja atrauties tālāk netika izmantota. Vēl sliktāk, pēc Porziņģa un Hārdeveja došanās atpūsties piekto piezīmi saņēma Maikls Bīzlijs, un „Lakers” ceturtdaļas izskaņā burtiski noskrēja „Knicks”, iegūstot vadību 97:89.

Pēdējā ceturtdaļā vairākās asās epizodēs iesaistījās Beikers, kas sakāpināja emocijas abās komandās, un Porziņģis saņēma tehnisko piezīmi par protestēšanu par tiesneša lēmumu. „Lakers” līdz ar to panāca +11, bet Porziņģis „atriebās” ar 2+1, tiesa, soda metiens netika ieskaitīts, jo Porziņģis pārāk ātri devās uz grozu.

„Knicks” četras minūtes pirms beigām nokļuva iedzinējos ar 103:116, netiekot galā ar sava groza apakšu, kur pie vairākiem dankiem tika Rendls. Sajūtot uzvaras tuvumu, „Lakers” acīmredzami sāka piebremzēt savus uzbrukumus, bet Ņujorkai lielāka problēma bija savu metienu neveiksmes. Bez noteikumu pārkāpuma tika apturēts arī Porziņģa danka mēģinājums, kamēr „Lakers” priekšpēdējā uzbrukumā atļāvās arī izveidot skaistu Lerija Nensa „alley-oop” danku, izcīnot uzvaru ar 127:107.

„Knicks” sastāvā bez Porziņģa pa 17 punktiem guva arī Hārdevejs un Bīzlijs, bet Džarets Džeks izdarīja desmit rezultatīvas piespēles. „Knicks” zaudējuma galvenais iemesls bija 17 pieļautās kļūdas, kas ir par 11 vairāk nekā pretiniekiem, tāpat neizdevās apturēt ne Klārksonu (29 punkti un desmit piespēles), ne Rendlu, kuram 27 punkti, 12 no tiem gūti ar danku palīdzību.