Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģim 18 punkti un trīs bloki divcīņā ar Gobēru; ''Knicks'' uzvar Jūtā

© AP / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas spēlē Ņujorkas „Knicks” ar 117:115 viesos pieveica Jūtas „Jazz”, kas pēdējā minūtē netrāpīja četrus brīvus tālmetienus pēc kārtas. Kristaps Porziņģis guva 18 punktus un izcēlās ar danku pret Jūtas centru Rudiju Gobēru.

Kristaps Porziņģis nospēlēja 31 minūti, kurā guva 18 punktus (1p. 5/7, 2p. 5/11, 3p. 1/3) un savāca divas atlēkušās bumbas. Viņam arī trīs bloķēti metieni, kā arī pa vienai pārtvertai bumbai un viena piespēlei. Porziņģis arī piecreiz pārkāpa noteikumus un pieļāva vienu kļūdu, maču pabeidzot ar +/- rādītāju plus pieci. Šī bija „Knicks” sestā uzvara šosezon izbraukuma spēlēs.

Jūtas sastāvā pēc vairāk nekā mēneša izlaišanas šonakt atgriezās franču centrs Rudijs Gobērs, kurš spēles sākumā izcēlās ar pāris blokiem. To pašu darīja arī Porziņģis, līgas labākais metienu bloķētājs šosezon, kurš arī guva komandas pirmos četrus punktus šajā spēlē. Porziņģim arī izdevās postā apspēlēt Gobēru, ar māņkustību tiekot viņam garām un triecot bumbu grozā no augšas.

„Knicks” pirmajā ceturtdaļā lielākoties bija nelielā vadībā, bet ceturtdaļas izskaņa daudz labāka izdevās Jūtai, iegūstot pārsvaru 25:22. Neveiksmīgs iznāciens laukumā sanāca „Knicks” debitantam Frankam Nilikinā, kurš nepārliecinošā snieguma dēļ ātri tika nomainīts, kamēr Ņujorkas centrs Eness Kanters tika skaļi izsvilpts katrā reizē, kad pieskarās bumbai (viņš 2014. gadā pieprasīja aizmainīšanu no „Jazz”). „Jazz” saglabāja vadību arī līdz puslaika beigām (55:49), neskatoties uz to, ka metienos pagalam neveicās „Jazz” debitantam Donovanam Mičelam, kurš ir viens no sezonas lielākajiem atklājumiem.

Porziņģis otrā puslaika sākumā papildināja savu punktu rēķinu līdz 14, bet arī nopelnīja otro un trešo piezīmi. Ņujorkai izdevās atgūt vadību, turklāt Tims Hārdevejs pēdējā ceturtdaļas minūtē pamanījās gūt astoņus punktus pēc kārtas, pasniedzot „Knicks” pārsvaru 85:78.

Taču pēdējās ceturtdaļas sākumā „Knicks” rezervistiem grūti klājās ar punktu gūšanu un Gobēra nosegšanu zem groza, un pēc Mičela zilā tālmetiena „Jazz” panāca neizšķirtu 91:91. Porziņģis atgriezās laukumā tikai četras minūtes pirms beigām, ieņemot centra pozīciju pret Gobēru. Porziņģis uzreiz atzīmējās ar bloķētu Mičela metienu, bet Hārdevejs iemeta 3+1 un pēc tam tika pie viegla danka, panākot 109:100.

Pēc Porziņģa tālmetiena divas minūtes pirms beigām „Knicks” panāca arī +10, taču arī šis pārsvars neizrādījās pietiekami drošs šosezon ļoti vāji izšķirošajos brīžos spēlējošajai Ņujorkai. Nesavākta atlēkusī bumba pie sava groza noveda pie „Jazz” četriem punktiem vienā uzbrukumā, kam sekoja Mičela precīzs caurgājiens. Bīzlijs iemeta pustālo, bet Gobērs pēc izcilas Mičela piespēles guva 2+1, Porziņģim saņemot piezīmi (112:115).

Jūtai bija iespēja panākt neizšķirtu, izkārtojot brīvu tālmetienu veterānam Džo Džonsonam, kurš kļūdījās. Hārdevejs 30 sekundes pirms beigām tika pie diviem soda metieniem, bet abus aizmeta garām. Tas deva „Jazz” iespēju atspēlēties, pat vairākas, jo divreiz tika savākta atlēkusī bumba uzbrukumā, taču visi trīs Jūtas tālmetieni bija nesekmīgi, un pēc tam Hārdevejs vairs sodiņos nekļūdījās (117:115).

Hārdevejs maču pabeidza ar 31 punktu, trāpot sešus no septiņiem tālmetieniem, bet Kortnijs Lī pievienoja 18 punktus. „Knicks” uzvarēja par spīti tam, ka izteikti piekāpās cīņā zem groziem, savācot par 16 atlēkušajām bumbām mazāk nekā „Jazz”. Par šo faktu liela atbildība jāuzņemas Gobēram, kurš savā atgriešanās mačā guva 23 punktus un savāca 14 bumbas zem groziem, kā arī bloķēja trīs metienus.