Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Bertāns savas NBA karjeras labāko mēnesi turpinās Losandželosā

© NBA

Šonakt 5:30 Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio „Spurs” viesosies Losandželosā pie leģendārās „Lakers” komandas, kas šobrīd pārdzīvo grūtus laikus. Savukārt Sanantonio jau atkal paredzama spēle bez vairāku svarīgu spēlētāju dalības.

Sezonas pirmajā pusē Dāvis Bertāns pie nozīmīga spēles laika tika reti, neskatoties uz to, gandrīz divus mēnešus traumas dēļ nevarēja spēlēt komandas līderi Tonijs Pārkers un Kavai Lenards. Taču decembrī Bertānam jau bija vairākas spēles ar krietnu spēles laiku un vairākas reizes tika pārsniegta desmit gūto punktu robeža, un janvāra sākumā Bertāns sev doto iespēju jau sagrābis ar abām rokām.

Bertāns piecās janvāra spēlēs vidēji guvis 14.2 punktus, kas pagaidām ir viņa pārliecinoši labākais rādītājs, rēķinot pa mēnešiem. Pagājušā gada aprīlī Dāvis guva vidēji 8.8 punktus, bet pirms gada janvārī sameta 7.2 punktus, sasniedzot arī savu līdzšinējo punktu rekordu (21 punkts).

Šis rekords tika pārliecinoši labots pirms divām dienām, kad Bertāns Sakramento „Kings” grozā raidīja 28 punktus, turklāt viņa sniegums palīdzēja komandai svinēt uzvaru ar 107:100. Bertāns trāpīja sešus tālmetienus no deviņiem, taču nevar arī apgalvot, ka viņš spēlēja tikai kā snaiperis. Bertāns vairākkārt devās caurgājienos, uzņēmās iniciatīvu un pabeidza maču ar trim rezultatīvām piespēlēm.

Šonakt par „Spurs” sastāvu vēl ir pāris jautājuma zīmes. Jau šobrīd skaidrs, ka ierindā neatgriezīsies Rūdijs Gejs un Kavai Lenards, tāpat šaubas par Tonija Pārkera un Denija Grīna dalību spēlē. Pārkers iepriekšējā mačā savainoja potīti, un šīs traumas nopietnība vēl tiek pārbaudīta, kamēr Grīns gurna traumas dēļ izlaidis jau četras spēles pēc kārtas.

„Spurs” šosezon izbraukumā nav spēlējusi pārāk veiksmīgi, uzvarot desmit mačos no 22, taču tā tāpat ir labāka bilance nekā „Lakers” mājas spēlēs iegūtā (8-14). Losandželosas slavenā komanda spēlē visai nestabili un iepriekšējā spēlē pret Sakramento, lai arī guva uzvaru, pieļāva veselas 25 kļūdas. Pēc traumas izārstēšanas laukumā šajā mačā atgriezās debitants Lonzo Bols, kurš guva tikai piecus punktus, taču izcēlās ar 11 atlēkušajām bumbām un 11 piespēlēm.

„Bols veicina mūsu spēles tempu,” izteicās „Lakers” galvenais treneris Lūks Voltons. „Viņš uzņemas iniciatīvu izšķirošajos brīžos, viņš izkārto brīvus metienus partneriem. Viņš bija liels iemesls, kādēļ mēs pret Sakramento izcīnījām uzvaru.”