Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis raksta NBA vēsturi: "Tas ir gods, taču vēlos paveikt ko lielu ar komandu"

© Scanpix

Ņujorkas "Knicks" latviešu superzvaigzne Kristaps Porziņģis spēlē pret Losandželosas "Lakers" kļuva par pirmo spēlētāju Nacionalās basketbola asociācijas (NBA) vēsturē, kurš vienā spēlē guvis vismaz 35 punktus, izcīnījis vismaz desmit atlēkušās bumbas, bloķējis vismaz piecus metienus un trāpījis vismaz piecus trīspunktniekus.

"Šī bija gara, izklaidējoša spēle. Tā bija laba izrāde līdzjutējiem," spēli īsumā raksturoja Porziņģis, kurš kļuva par pirmo spēlētāju NBA vēsturē, kas vienā mačā guvis vismaz 35 punktus, izcīnījis vismaz desmit atlēkušās bumbas, izdarījis vismaz piecus bloķētus metienus un trāpījis vismaz piecus trīspunktniekus.

Kristaps kļuvis arī par pirmo "Knicks" spēlētāju kopš Patriks Jūings 1996. gadā vienā spēlē guva vismaz 35 punktus, izcīnīja desmit bumbas un bloķēja piecus metienus.

"Tas ir gods. Esmu spējīgs paveikt ko tādu, kas nekad iepriekš nav izdarīts," komentējot amerikāņu saskaitīto rekordu, sacīja Porziņģis. "Tomēr tas mums nepalīdz nonākt izslēgšanas spēlēs. Es vēlos paveikt kaut ko lielu ar komandu." Atceroties pamatlaika pēdējo metienu cerībā izraut uzvaru, Kristaps sacīja: "Es varu izmest metienus pāri aizsargiem, bet tas nebija labs metiens. [Tajā situācijā] man bija jāmet. Nākamreiz tiksim pie vieglāka metiena."

"Knicks" debitants Franks Nilikinā nospēlēja 29 minūtes, turklāt pēdējo 21 minūti mačā pavadīja bez maiņām, un labi tika galā ar "Lakers" debitantu Lonzo Bolu. "Franks šonakt nopelnīja savas minūtes. Viņš trāpīja svarīgus metienus un spēlēja labi," lūgts komentēt savas komandas debitanta sniegumu, sacīja Porziņģis. "Bija interesanti skatīties, kā viņi [Nilikinā un Bols] spēlē viens pret otru - divi debitanti ar lielu talantu. Man patīk Lonzo spēle. Viņš nav savtīgs. Šonakt viņš noteikti sevi apliecināja."