Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis reabilitējas par neveiksmi iepriekšējā spēlē un gūst 30 punktus uzvarā

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārās sezonas spēlē līdera cienīgu sniegumu nodemonstrējis Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis, kurš palīdzēja Ņujorkas ''Knicks'' līdzīga spēlē ar 111:107 pieveikt Atlantas ''Hawks''.

Kristaps Porziņģis pret Atlantas ''Hawks'' laukumā pavadīja 37 minūtes, kuru laikā guva 30 punktus (soda metieni - 9/10, divpunktnieki - 9/18, tālmetieni - 1/5). Latvieša rēķinā arī astoņas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas pārtvertas bumbas, trīs bloķēti metieni, divas kļūdas, divas personiskās piezīmes un +/- rādītājs mīnus viens.

Iepriekšējā naktī ''Knicks'' ar 102:104 piekāpās Austrumu konferences vājākajai komandai Čikāgas ''Bulls'', bet šonakt ''Knicks'' pretī stājās priekšpēdējā vietā esošā Atlantas ''Hawks'', pret kuru komandai joprojām nevarēja palīdzēt viens no uzbrukuma līderiem Tims Hārdevejs juniors.

Mača sākumā ''Hawks'' lieliski aizsardzībā darbojās pret Porziņģi, kurš pieļāva vienu kļūdu un nespēja atrast labas metienu pozīcijas. Atlantai visu laiku bija neliels pārsvars. Porziņģis pirmos punktus guva ceturtdaļas vidusdaļā, panākot 13:14. Kristaps nospēlēja visu ceturksni, un tā beigās realizēja tālmetienu, sniedzot komandai 24:21 pārsvaru.

Otrās ceturtdaļas ievadā abām komandām bija problēmas ar punktu gūšanu, bet ''Knicks'' tomēr nedaudz palielināja handikapu (31:24). Turpinājumā pārliecinošāk uzbrukuma spēlēja ''Hawks'', kas lēnām tuvojās rezultātā un pirmās 24 minūtes pat spēja noslēgt pie 52:51 pārsvara.

Ļoti līdzīga un saspringta spēle arī trešajā ceturtdaļā, kura aizritēja bez ievērojamiem kādas komandas izrāvieniem. Porziņģis 36 minūtes noslēdza ar 21 gūtu punktu, bet ''Knicks'' esot vadībā ar minimālu 76:75.

Lielāko izšķirošās ceturtdaļas laiku ''Knicks'' bija četru līdz septiņu punktu handikaps, bet septiņas minūtes pirms beigām Franks Nikilinā ar diviem soda metieniem panāca plus deviņi (93:84), savukārt pēc Porziņģa četriem punktiem pēc kārtas jau plus 11 (97:86). Izskaņā ''Hawks'' pievilka līdz diviem punktiem, tomēr trīs sekundes pirms beigām Porziņģis ar diviem precīziem soda metieniem nodrošināja ''Knicks'' panākumu ar 111:107.

Ņujorkas ''Knicks'' nākamo spēli NBA regulārās sezonas turnīrā aizvadīs naktī uz trešdienu pulksten 2:00 pēc Latvijas laika pret Losandželosas ''Lakers''.