Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

"Knicks" cer uz Porziņģa atgriešanos; paliek bez Hārdeveja uz vairākām nedēļām

© USA TODAY Sports/Scanpix

Naktī uz ceturtdienu Ņujorkas „Knicks” 2:30 paredzēta spēle pret Memfisas „Grizzlies”, un Kristapa Porziņģa statuss dalībai šajā mačā nomainīts no „šaubīga” uz „iespējama”, taču Ņujorkas komandai vismaz divas nedēļas nevarēs palīdzēt Tims Hārdevejs.

Kristaps Porziņģis izlaida divas iepriekšējās spēles potītes traumas dēļ, taču jau neilgi pēc šīs traumas piedzīvošanas tapa skaidrs, ka strukturāli bojājumi potītei nav konstatēti, līdz ar to ilga Porziņģa nespēlēšana netika paredzēta. Iespējams, ka viņš atgriezīsies laukumā jau šonakt spēlē pret „Grizzlies”.

Porziņģis kopumā šosezon izlaidis četras spēles no komandas 23, un „Knicks” (11-12) zaudējusi visās četrās. Spēlē pret „Heat”, kad viņš guva potītes traumu un nospēlēja tikai dažas minūtes, Ņujorkai gan izdevās uzvarēt, taču tā ir komandas vienīgā uzvara pēdējās sešās spēlēs.

Porziņģa atgriešanās „Knicks” komandai būtu ļoti svarīga, jo iepriekšējās divas spēles pierādīja, ka, nespēlējot Porziņģim un Timam Hārdevejam, „Knicks” nav spēlētāja, kas varētu regulāri uzņemties iniciatīvu uzbrukumā. Turklāt Hārdevejs nespēlēs arī šonakt un vēl labu laiciņu.

Hārdeveja traumas nopietnība pagaidām ir neskaidra. Viņš savainojumu guva īsi pirms svētdienas mača pret Orlando, un „Knicks” treneris Džefs Hornačeks norādījis, ka trauma ir apakšstilbā. „Knicks” oficiāli paziņojusi, ka Hārdevejs uzsācis rehabilitācijas kursu un tādēļ nespēlēs vismaz divas nedēļas, pēc kurām viņa stāvoklis tiks izvērtēts atkal. Ziemeļamerikas mediji gan norāda, ka, ja spēlētājam ir konstatēts apakšstilba kaula ieplaisājums (ko „Knicks” pagaidām nav precizējusi), viņš varētu nespēlēt arī vēl vairākas nedēļas.

Hārdevejs pēc pieticīgā sezonas sākuma ļoti sekmīgi iekļāvies „Knicks” sastāvā un ir komandas otrs rezultatīvākais spēlētājs aiz Porziņģa. Vidēji mačā Hārdevejs guvis 17.8 punktus un veicis 3.3 rezultatīvas piespēles. Viņa metienu precizitāte gan joprojām nav izcila (42% metienos no spēles un 31.6% tālmetienos), taču Hārdevejs spēj pats izkārtot sev metienu un būtiski pastiprina „Knicks” uzbrukuma potenciālu.

USA TODAY Sports/ SCANPIX

Hārdevejam nespēlējot, iepriekšējos divos mačos sākumsastāvā devās debitants Damjens Dotsons, kurš abas reizes visai uzskatāmi piekāpās saviem pretspēlētājiem Orlando un Indiānas komandās. Mačā pret „Pacers” Dotsons gan guva deviņus punktus un savāca septiņas atlēkušās bumbas, taču šī statistika lielā mērā tika iespēlēta laikā, kad „Pacers” jau sen svinēja uzvaru. Tāpat otrā numura pozīcijā var spēlēt Rons Beikers. Gan viņš, gan Dotsons pirms Hārdeveja traumas laukumā tika minimāli.

„Knicks” iespējams arī atgriezt Kortniju Lī uzbrūkošā aizsarga pozīcijā, kur viņš spēlēja pagājušajā sezonā, bet šosezon viņš devies laukumā pārsvarā kā trešais numurs. Lī pārcelšana uz otro numuru dotu „Knicks” iespēju sākumsastāvā sūtīt Dagu Makdermotu vai Maiklu Bīzliju, kurš līdz šim sākumsastāvā aizstājis Porziņģi ceturtā numura pozīcijā.

„Knicks” pretiniece „Grizzlies” (8-15) arī šobrīd nav vislabākajā situācijā, turklāt tās problēmas ir krietni ilglaicīgākas. Nesen atlaists tika Memfisas treneris Deivs Fizdeils, un komanda piedzīvoja 11 zaudējumu sēriju, kuru izdevās pārtraukt tikai aizvakar, ar 95:92 pieveicot Minesotas „Timberwolves”.

Savainojuma dēļ Memfisai nespēlē saspēles vadītājs Maiks Konlijs, kā arī uzbrucējs Čendlers Pārsonss un rezerves uzbrucējs Brendans Raits. Pārsonss gan vakar izņemts no savainoto spēlētāju saraksta, kas nozīmē, ka viņš varētu atgriezties tieši pret „Knicks”. Pārsonss daudzo traumu dēļ gan laukumā vairs nespēlē tik lielu lomu un šosezon vidēji nospēlējis vien 20 minūtes, gūstot 8,8 punktus.

Memfisas komandas līderis ir spāņu centrs Marks Gazols, kurš šosezon vidēji guvis 19 punktus un savācis 8.9 atlēkušās bumbas, kā arī veicis 4.3 rezultatīvas piespēles. Taču Gazolam arvien lielākā slodze uzbrukumā novedusi pie karjeras sliktākās metienu precizitātes - viņš trāpījis vien 42% metienu no spēles, kas ir pārliecinoši sliktākais rādītājs starp NBA sākumsastāva centriem, kas aizvadījuši vismaz 15 spēles.