Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis mēģinās revanšēties Toronto, "Spurs" pret Ņūorleānas milžiem

© USA Today Sports/ SCANPIX

Šonakt 2:30 Ņujorkas „Knicks” ar Kristapu Porziņģi priekšgalā uzņems Toronto „Raptors”, kurai pirms dažām dienām pārliecinoši piekāpās izbraukumā. Savukārt Dāvja Bertāna pārstāvētā „Spurs” 3:00 uzsāks maču pret „Pelicans” ar līgas iespaidīgāko garo spēlētāju duetu – Demarkusu Kazinu un Entoniju Deivisu - sastāvā.

„Viņi (Toronto) mūs apspēlēja visai pamatīgi,” izteicās „Knicks” treneris Džefs Hornačeks. „Šī mums ir iespēja revanšēties un šoreiz izdarīt visu kārtīgi. Mēs strādājam pie savas spēles, cenšamies nostabilizēt savu sniegumu, cenšamies ieviest pareizās rotācijas, un, ja spēsim atkārtot tādu sniegumu kā pret „Clippers”, tad mums ir iespējas.”

Izbraukumā Toronto „Knicks” zaudēja ar 84:107 un trāpīja tikai trešdaļu metienu no spēles, bet šodienas maču aizvadīs savā laukumā, kurā spēlējusi ļoti veiksmīgi, uzvarot astoņās no 11 spēlēm. „Knicks” kalendārs tādā ziņā bijis un vēl laiciņu būs parocīgs - no 15 novembra spēlēm veselas 11 paredzētas savā laukumā.

Kristaps Porziņģis pret Toronto tika nosegts, neskatoties uz to, ka pretiniekiem nespēlēja sākumsastāva uzbrucējs Seržs Ibaka, kurš nu atgriezies ierindā. Pret Porziņģi sekmīgi spēlēja Kamerūnas jaunais uzbrucējs Paskāls Siakams, kurš piespieda latvieti aizmest garām 10 no 13 metieniem no spēles un pabeigt maču ar 13 punktiem, kas ļoti rezultatīvajam Porziņģim ir starp saviem sezonas sliktākajiem rādītājiem.

AP/ SCANPIX

Porziņģim ar metienu precizitāti gan neveicas jau vairākās spēlēs pēc kārtas. Pēdējos četros mačos Porziņģis trīsreiz pārsniedzis 20 punktu robežu, taču trāpījis vien 34% metienu no spēles. Viņa sezonas kopējais rādītājs (47%) gan joprojām ir karjeras labākais rādītājs, bet patiesās precizitātes rādītājā (kurā tiek ņemts vērā tālmetienu svarīgums un soda metieni) Porziņģis ir 28. vietā līgā starp 66 spēļu limitu aizvadījušajiem spēka uzbrucējiem. Pēdējo maču nosacītās neveiksmes arī nav liegušas Porziņģim saglabāt ceturto vietu līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Viņš pats arī norādījis, ka īpaši nesatraucas par savu precizitāti un vienkārši turpinās izpildīt savus ierastos metienos.

Toronto tikmēr uzvarējusi četrās spēlēs pēc kārtas un sešās no pēdējām septiņām, vienīgo zaudējumu ciešot pret šomēnes nevienam nezaudējušo Bostonu, turklāt tikai viena Toronto uzvara bija pret komandu, kas šobrīd ir ārpus „play-off” zonas. Toronto līderis Demārs Derouzens arī šonakt būs „Knicks” aizsardzības galvenais pārbaudījums - viņš šosezon vidēji guvis 25.2 punktus, turklāt pēdējās trīs spēlēs trāpījis 60% metienu no spēles, kas aizsargam ir izcils rādītājs.

Toronto sastāvā bīstams ir arī saspēles vadītājs Kails Laurijs, kurš gan spēlē krietni mazrezultatīvāk nekā iepriekšējās sezonās (vidēji 14.6 punkti), taču nav noslēpums, ka tieši Laurija dēļ „Raptors” var lepoties ar šobrīd trešo efektīvāko uzbrukumu līgā. Savukārt lietuviešu centrs Jons Valančūns, kurš pret Ņujorku iepriekš īpaši neizcēlās, šosezon vidēji guvis 10.3 punktus un savācis 7.2 atlēkušās bumbas.