Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģim 25 punkti, sagraujot Grifinu un problēmu mākto "Clippers"

© Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas mačā Ņujorkas „Knicks” ar 107:85 pārspēja Losandželosas „Clippers”, sarūpējot tai jau devīto zaudējumu pēc kārtas. „Knicks” sastāvā Kristaps Porziņģis guva 25 punktus un pārbagātajā un haotiskajā spēlē arī pieļāva piecas kļūdas, kas gan netraucēja drošai uzvarai.

Kristaps Porziņģis laukumā pavadīja 29 minūtes, kurās guva 25 punktus, tiesa, atkal ar pieticīgu precizitāti metienos no spēles (2p. 5/13, 3p. 2/7), taču viņš trāpīja visus deviņus soda metienus. Porziņģim arī septiņas atlēkušās bumbas, un pa divām piespēlēm, blokiem un pārtvertām bumbām. Latviešu uzbrucējam gan arī četras piezīmes un piecas kļūdas, taču lielisks +/- rādītājs, kas bija labākais komandā (+27).

„Knicks” šajā spēlē tomēr varēja palīdzēt iepriekš nelielu traumu guvušais Tims Hārdevejs, kamēr „Clippers” joprojām bija bez Miloša Teodosiča un Danilo Galināri, toties ierindā atgriezās saspēles vadītājs Patriks Beverlijs. Ar viņa palīdzību „Clippers” trāpīja pirmos piecus metienus spēlē, kamēr Porziņģis izcēlās ar pustālo metienu postā pret Bleiku Grifinu. Taču tas bija spēles pirmajās trīs minūtēs - pēc tam sekoja deviņas haosa un zemas kvalitātes basketbola pilnas minūtes, kurās abas komandas pieļāva vairāk kļūdu nekā trāpīja metienus (20:20). Divreiz bumba tika atņemta arī Porziņģim, kura segšanā „Clippers” iesaistīja arī otru aizsargu.

Otrajā ceturtdaļā turpināja izpausties „Clippers” trūkumi, spēlējot bez izteikta saspēles vadītāja, kas noveda pie individuālas un lielākoties nesekmīgas spēles uzbrukumā. „Knicks” veica izrāvienu 10:0 un pēc Džareta Džeka tālmetiena izvirzījās vadībā 49:38, bet arī nespēja izvairīties no paviršām kļūdām. Uz Grifina četriem pēc kārtas gūtajiem punktiem Porziņģis atbildēja ar tālmetienu un bloķētu metienu, bet pēc tam pārkāpa noteikumus uzbrukumā.

Losandželosas komandā drausmīgu sniegumu rādīja Deandrē Džordans, kurš brīžiem izskatījās neieinteresēts spēlē un ārpus pozīcijas, un pēc viņa neveiksmīgā danka mēģinājuma „Knicks” panāca 56:42. Tiesa, puslaika pēdējās trīs sekundēs Porziņģis un „Knicks” aizsardzībā vairs nespēlēja, un Grifins paspēja pārskriet pāri laukumam un triekt bumbu grozā no augšas (44:56). Porziņģis pirmajā puslaikā guva 13 punktus, bet abas komandas kopā pirmajās 24 minūtēs bija pamanījušās pieļaut 28 kļūdas...

Trešo ceturtdaļu Porziņģis iesāka ar septiņiem punktiem īsā brīdī, kas palīdzēja panākt +17. „Clippers” atbildēja ar sedzēju maiņu, pret Porziņģi Grifina vietā sūtot Džordanu. Džordans izcēlās ar vairākiem dankiem pēc kārtas, „Knicks”, Porziņģi ieskaitot, pieļāva vēl vairākas kļūdas uzbrukumā, un „Clippers” ar izrāvienu 15:0 dzēsa teju visu Ņujorkas pārsvaru. Taču tas izrādījās īslaicīgs uzplaiksnījums, un „Knicks” ātri atgriezās 18 punktu vadībā.

Pēdējā ceturtdaļā jauns „Clippers” izrāviens vairs netika pieredzēts, un šaubas par „Knicks” uzvaru neradās. Sesto piezīmi saņēma Grifins, kurš nevajadzīgi pagrūda Porziņģi un atstāja maču priekšlaicīgi. "Knicks" pabeidza spēli ar rezultātu 107:85, svinot jau trešo uzvaru šosezon, kurā bijuši pārāki ar vismaz 20 punktu pārsvaru. Savā laukumā Porziņģa komanda šosezon uzvarējusi astoņās no11 spēlēm.