Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis: Var just, ka trenerim neviens nesaka, kas vai kā ir jādara

© AFP / Scanpix

Kristapam Porziņģim vidēji mačā iemetot 29,5 punktus, Nacionālās basketbola asociācijas klubs Ņujorkas "Knicks" ieņem sesto vietu Austrumu konferencē. Kā norādīja latvietis, spēle tāpat sākas no aizsardzības, taču uzbrukumā jūtams, ka galvenajam trenerim Džefam Hornačekam beidzot ir rīcības brīvība.

"Šajā sezonā var just, ka Džefs [Hornačeks] uzbrukumā pieturas pie sava plāna. Vairs neviens neienāk pa durvīm un nesaka, kas vai kā viņam ir jādara. Domāju, ir jūtams, ka visai komandai ir lielāka pārliecība par to, ko darām," teica Kristaps Porziņģis. Vēl pagājušajā sezonā prezidents Fils Džeksons uzstāja, ka uzbrukumā jāizmanto trijstūra uzbrukums, un Ņujorkas "Knicks" piedzīvoja 51 zaudējumu, atkal paliekot ārpus izslēgšanas spēlēm.

Līdzīgus secinājumus pēc uzvaras izbraukumā bija izdarījis Klīvlendas "Cavaliers" līderis Lebrons Džeimss - viņš norādīja, ka galvenā trenera rokas beidzot ir atbrīvotas, kas ļauj veidot labāku komandu. "Pēc vecā vīra atlaišanas Džefs beidzot var ieviest izmaiņas, kuras vēlas, un spēle parāda, ka tās ir efektīvas izmaiņas," teica Džeimss.

"Jā, neizmantojam tās pašas kombinācijas, kuras pagājušajā sezonā. Mūsu spēlētāji jūtas labi jaunajos apstākļos, un tas mums palīdzēs kļūt labākiem. Izmantojam stilu, kurā lielākajai daļai patīk spēlēt, un tas padara situāciju vieglāku. Taču pat jaunajā sistēmā vēl ir daudz jāmācās. Jāturpina mācīties mazākas lietas, un turpinājums būs vēl vieglāks," teica Hornačeks.

Protams, nedrīkst aizmirst, ka Ņujorkas "Knicks" pagājušo sezonu sāka ar bilanci 16 uzvaras un 14 zaudējumi, bet turpinājums nebija pats spožākais. Tomēr Porziņģis sacīja, ka šorez sajūtas apkārt ir citādas un ka komanda atrodas labākā pozīcijā, lai veiksme pavadītu arī ilgtermiņā.

"Uzskatu, ka mūsu komandai piemīt svarīgākās pamata lietas," norādīja Porziņģis, sakot, ka Ņujorkas "Knicks" ir visas iespējas iekļūt izslēgšanas spēlēs. "Pirmkārt, mēs spēlējam aizsardzībā. Ja katrā mačā spēlē aizsardzībā, pat reizēs, kad uzbrukums neizdodas, tāpat varēsi cīnīties par uzvaru. Turamies kopā kā komanda. Ticu, ka gan uzbrukumā, gan aizsardzībā mums ir svarīgākās lietas, kas ļaus sezonu turpināt labi."