Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Bertāns centīsies turpināt punktu birumu

© AP/ SCANPIX

Šonakt 3:30 savā starpā duelēsies Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio “Spurs” un sezonu neveiksmīgi iesākusī Dalasas “Mavericks”. Grega Popoviča trenētā “Spurs” vienība pēc pirmajiem negaidītajiem zaudējumiem centīsies atgūt reputāciju. 2011. gada čempioni “Mavericks” gribēs uzlabot savu katastrofiālo divu uzvaru un divpadsmit zaudējumu bilanci.

Dāvis Bertāns pagājušajā spēlē pret pārbūvē esošo Čikāgas “Bulls” tika pie liela spēles laika, salīdzinot ar iepriekšējām spēlēm, ko arī veiksmīgi izmantoja, gūstot deviņpadsmit punktu. Bertāns spēles laiku ieguva, jo pirmais piecinieks izdarīja savu darbu, iegūstot pietiekamu pārsvaru, lai varētu neuztraukties par uzvaras izcīnīšanu. Dāvis, uznākot uz laukuma, nekautrējās darīt to, kas viņam vislabāk padodas. Viņš sameta piecus no sešiem trīspunktu metieniem. Rūjienietis pierādīja Popovičam, ka viņam var uzticēties.

Šīs nakts spēlē Bertāns potenciāli atkal varētu tikt pie lielāka minūšu skaita nekā pašā sezonas ievadā. Jo, pirmkārt, Bertāns iepriekšējā spēlē izcili izmantoja savas iespējas, kas ļāva viņam ieņemt vietu starp “Spurs” rezultatīvākajiem spēlētājiem. Otrkārt, pretinieki ir vēl nespējīgāki kā jaunā “Bulls” komanda, kas varētu rezultēties lielā pārsvarā spēles gaitā, kas savukārt Bertānam nozīmētu vairāk iespējas sevi pierādīt uz lielās skatuves.

Joprojām nav skaidrības par līgas vienu no vispusīgākā spēlētāja Kavaji Leonarda atgriešanos uz arēnas dēļiem. Viņš radikāli pastiprinātu “Spurs” spēli gan aizardzībā, gan uzbrukumā. Teksasas kluba vieglais uzbrucējs savu vietu zem saules karjeras sākumā pierādīja kā izcils aizsargs. Vēlāk parādījās arī uzbrukuma arsenāls, un to Leonards katru gadu uzlabojis. Karjeras sākumā Kavaji no laba metiena nebija ne smakas, taču arī tas ir atnācis, padarot basketbolistu par grūti apstādināmu uzbrukuma ieroci.

AP/ SCANPIX

Kamēr Kavaji šajā sezonā nav spēris kāju uz laukuma, NBA fani un eksperti neiztiek bez sazvērestības teoriju pīšanas. Proti, nopietnais spēlētājs jau ir atkopies no traumas, taču Gregs Popovičs, izcils taktiķis un plānotājs būdams, izzīlējis, ka Leonardam vajag vēl rehabilitēties un atgriezties stiprākam kā jebkad. Popovičs iepriekš ir izcēlies ar savu līderu atpūtināšanu, par ko saņēmis daudz pārmetumu.

Pretinieki no citas Teksas pilsētas “Mavericks” šonakt centīsies nepasliktināt savu situāciju, kas tā jau ir traģiska. Dalasas komandā ir izveidojusies nesaprotama situācijā. Vienībai nav nevienas superzvaigznes, un tā izteikti necenšas iegūt nevienu jauno talantu. Parasti šādas komandas sāk pārbūvi, taču Dalasa nav veikusi nekādus izteiktus soļus šajā virzienā. Viens iemesls - veterāna Dirka Novicka respektēšana no kluba īpašnieka un vadības puses.

Dirks Novickis aizvada savu divdesmito sezonu karjerā, visas aizvadot tieši “Mavericks” sastāvā, taču Novickim labākie gadi ir aiz muguras, kas nozīmē, ka liels palīgs viņš nespēj būt. Kā līderis tika paņemts Harisons Bārns. Problēma ir tāda, ka Bārns nekad nav bijis un arī nebūs komandas vilcējs, kurš varētu ar komandu iekarot Olimpa kalnu. Viņš tika iegūts no Goldensteitas, kur Harrisons bija tikai kā palīgs un labs aizsardzības balsts. Vienīgā gaisma tuneļa galā nāk no jaunā Denisa Smita juniora, kuru Dalasa “noķēra” šīs varas draftā ar devīto numuru. Viņš un Jogijs Ferels ir vienīgās Dalasas nākotnes cerības.

Dalasa neizceļas nevienā spēles elementā. Tās aizsardzība un uzbrukums ir starp līgas sliktākajām komandām. Tai nav laba komandas spēle, jo reti kāds spēj uzņemties lomu, lai uzvilktu uz sevis divus pretspēlētājus, kas atstātu kādu brīvu. Mazi uzplaiksnījumi redzami Denisa Smita spēlē, taču šogad nekas kardināls netiks izdarīts.

Cerēsim, ka Gregs Popovičš piešķirs mūsu tautietim lielu spēles laiku, kas rezultēsies daudzos punktos.