Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Bertāns un "Spurs" centīsies sarūgtināt "Clippers"

© USA Today Sports/ SCANPIX

Šonakt 3:30 pēc Latvijas laika Dāvja Bertāna Sanantonio “Spurs” uzņems atjaunoto Losandželosas “Clippers” komandu,kas sezonu iesāka teicami, bet turpinājums vairs nav bijis tik spīdošs, kas rezultējies četros zaudējumos pēdējās piecās spēlēs.

Dāvis Bertāns pēdējā “Spurs” uzvarā pār Fīniksas “Suns” uz laukuma atradās septiņas minūtes, kuru laikā izmeta vienu trīspunktu metienu, kurš arī bija precīzs. Tas pierāda, ka Bertāns ir spējīgs gūt punktus pašā augstākajā līmenī, taču Sanantonio treneris Gregs Popovičš par to nav pārliecināts. Pēc uzvaras nav vietas sūdzībam, bet Bertāns noteikti ir labs rotācijas spēlētājs, kurš varētu būt efektīvs otrā ešelona spēlētājs, spēlējot vairāk par desmit minūtēm spēlē.

To viņš pierādīja, kad “Spurs” farmkluba Ostinas “Spurs” rindās viņš pēdējā spēlē izcēlās ar 27 punktiem, metot ar izcilu precizitāti. Dāvis parādījis, ka ir mentāli stiprs, jo šosezon jau vairākas reizes ir sūtīts šurpu turpu- no galvenā kluba uz fārmklubu. “Spurs” fārmklubs piedalās G-līgā, kura ir NBA līgas paspārnē esoša. Tā ir pusprofesionāla līga, kur spēlētāji pelna niecīgas summas, salīdzinot ar NBA spēlētāju kontraktu cipariem, kuri mērami vairākos miljonos.

Teksasas īstā komanda “Spurs” nonākusi atpakaļ uz pareizā ceļa, uzvarot pēdējās divas spēles pēc kārtas, kaut gan daudzi “Spurs” vadošie spēlētāji ir guvuši traumas: Kavaji Leonards, Jefrijs Laverņjs un Tonijs Pārkers.

Sanatonio komandai ir raksturīga viena aksioma- visās uzvarās “Spurs” ir guvuši vairāk nekā simts punktus, izņemot pret Čikāgas “Bulls”, bet visos zaudējumos tā knapi spējusi pārkāpt deviņdesmit punktu slieksni. Pēdējās uzvarās labi sācis spēlēt gan Petijs Millzs, gan Rūdijs Gejs. Austrāliešu saspēles vadītājs pēdējās divas spēlēs pārsniedzis 50 procentus no trīspunktu līnijas. Iepriekš Millzs uz laukuma nāca no soliņa, nomainot jauno Dejonti Mareju, kurš tā arī nespēja sevi kārtīgi pierādīt Grega Popoviča acīs. Popovičš ķērās pie pārbaudītām vērtībām, laukumā starta pieciniekā laižot austrālieti. Kārtējā Popoviča darbība atmaksājās.

USA Today Sports/ SCANPIX

Viesiem no saulainās Losandželosas nav vairs vieta zaudējumam. Pēdējās spēlē “Clippers” agoniskā veidā savās mājās, spēles gaitā atspēlējoties no mīnuss 20 punktu deficīta, pēdējās sekundēs zaudēja Maiami “Heat”. Trešo zaudējumu pēc kārtas un piekto zaudējumu sešās spēlēs daudzi var nesaprast.

Pēc iespaidīga sezonas sākuma pēdējās spēlēs jau ir bijusi pavisam cita komanda. Galvenās atšķirības no sezonas sākuma un šo brīdi ir tā, ka ir pazudusi komandas spēle, un katrs cenšas vilkt uz savu pusi. Uzbrukumi beidzas ar to, ka komandas zvaigzne Bleiks Griffins pārsvarā saņem bumbu uz perimetra un vienpersoniski cenšas ar muguru pret grozu vai ar driblu izlauzt sev ceļu uz grozu. Tā nav tā spēle, kas “Clippers” komandai būtu jāspēlē. Šajā līgā ar individuālismu var uzvarēt spēles, bet ne čempionātus.

Aizsardzība zaudējumos arī nav bijusi vietā. Problēma ir tā, ka daži spēlētāji aizsardzībā cenšās izdarīt par daudz, palīdzot saviem komandas biedriem un cenšoties pārķert bumbu, taču tas rezultējas brīvā metienā, jo kāds ir atstājis savu sedzamo brīvu.