Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Vārda brāļi iekļuvuši labāko Eirolīgas basketbolistu sarakstā

Jānis Strēlnieks © F64

Jānis Timma un Jānis Strēlnieks ir iekļuvuši labāko ULEB Eirolīgas spēlētaju sarakstā, kuru veido starptautiskais basketbola portāls ''Sportando''.

Tuvojoties jaunajai ULEB regulārajai Eirolīgas sezonai ''Sportando'' veica apkopojumu un paziņoja šī turnīra 100 labākos spēlētajus.

Šajā topā ir ierindojušies divi latviešu basketbolisti - Jānis Timma un Jānis Strēlnieks.

Jānis Timma, kurš šosezon pārstāv Spānijas augstākās līgas (ACB) vienību Viktorijas ''Baskonia'' ir ierindojies augstajā 14.vietā.

''Timma var būt lielākais ieguvums šī gada ieguvums ''Baskonia'' komandā. Nav nekas tāds, kas viņam nav pa spēkam uz laukuma - viņam ir nepieciešamais fizikais spēks un parametri, lai cīnītos zem groza apakšas un cīnītos par atlēkušajām bumbām, kā arī viņš uz laukuma rada iespējas arī saviem komandas biedriem.'' Šādi Timmu raksturo portāls ''Sportando''

Iepriekšējā sezonā Timma pārstāvēja Krievijas klubu Sanktpēterburgas “Zeņit”. Kā ziņo ''Sportando'' veiktā statistika, sezonas laikā vienā spēlē Timma guva vidēji 16 punktus un bija izcils trīspunktu metējs, ar precizitāti 44.3%.

Šajā labāko basketbolistu statistikā ir ierindojies arī Jānis Strēlnieks. ''Sportando'' viņu uzskata par 35.labāko spēlētāju. Šajā sezonā Strēlnieks pārstāv Grieķijas komandu Pireju ''Olympiacos''.

''Jānis Strēlnieks ir viens no uzticamakajiem saspēles vadītājiem ULEB Eirolīga. ''Olympiacos'' starta pieciniekā viņš dosies kopā ar Vasili Spanuli. Latvietis noteikti ir viens no ''Olympiacos'' starpzeonas svarīgākajiem ieguviem.''

Abi basketbolisti savas prasmes ir lieliski pierādījuši šajā gadā notikušajā Eiropas čempionātā basketbolā, kurā Latvijas izlase ieņēma 5.vietu.

Savukārt jau 12.oktobrī sāksies ULEB regulārā sezona.