Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Freimanis ar 16 punktiem kaldina VEF pirmo uzvaru

© Aivars Ķesteris/F64 Photo Agency

"Olybet" Latvijas Basketbola līgā savu šīs sezonas pirmo uzvaru izcīnīja Rīgas VEF basketbolisti, kas savā mājas spēlē Salaspilī ar rezultātu 85:56 pieveica "Betsafe/Liepāja". Valsts čempionu rindās ar 16 punktiem atgriezās Rolands Freimanis.

Rīgas VEF sastāvā šajā spēlē gatavi laukumā doties bija Rolands Freimanis un Andris Misters, kamēr Klāvs Čavars, Alekss Peress, Kaspars Vecvagars un Dāvis Rozītis pret liepājniekiem savai komandai palīdzēt nevarēja. Savukārt "Betsafe/Liepāja" rindās spēlei nebija gatavs krievu basketbolists Romans Gruščenko.

Starta piecinieki:
VEF Rīga: Skots, Janičenoks, Labucks, Mejeris, Gromovs
Liepāja: Leimanis, Hils, Krastiņš, Bērziņš, Bendžamins

Spēli ar realizētu pustālo metienu iesāka Kristaps Janičenoks, bet liepājnieku rindās ar līdzīgu darbību atbildēja komandu nesen pastiprinājušais Šons Hils. Neskatoties uz nominālo Rīgas VEF pārspēku "Betsafe/Liepāja" spēles ievadā cienīgi turējās pretī, spējot pat uz brīdi pirmā ceturkšņa otrajā pusē panākt vadību. Mareks Mejeris ar bumbas triecienu grozā no augšās nedaudz demoralizēja savas dzimtās pilsētas komandu, kas palīdzēja no maiņas spēlē ienākušajiem Rolandam Freimanim un Andrim Misteram rezultatīvi noslēgt pirmās desmit minūtēs. Rezultātā pēc nospēlētas ceturtdaļas tablo vēstīja 19:13 par labu valsts čempioniem.

Otrā ceturkšņa startā Kārlis Lasmanis ar trejaci sadeldēja starpību līdz trīs punktiem, bet turpmākajās minūtēs laukumā debitēja Freimanis, atņemot kurzemniekiem cerības atgūt vadību šajā cīņā. Perioda vidū pie desmit punktu starpības "Betsafe/Liepāja" spēlētāji vairākkārt pazaudēja savus sedzamos uz trīs punktu līnijas, kas bija kā konfekte "VEF Rīga" basketbolistiem, kas savas iespējas realizēja, strauji palielinot starpību. Puslaika izskaņā Liepājas basketbola audzēkņi VEF formastērpos Artis Ate un Mareks Mejeris vēl vairāk palielināja savas komandas pārsvaru, noslēdzot mača pirmo pusi ar rezultātu 44:26.

Otro puslaiku ar diviem tālmetieniem iesāka Entvons Skots, sasniedzot 24 punktu pārsvaru nominālajiem mājiniekiem. Rīdzinieki turpināja ar labu precizitāti izmantot savas iespējas, bet trešās ceturtdaļas otrajā pusē Kristaps Janičenoks, realizējot trīs tālmetienus, guva vefiņam desmit punktus pēc kārtas. Ceturtdaļas izskaņā arī Freimanis apliecināja to, ka spēj realizēt metienu no distances, pirms pēdējām desmit minūtēm sasniedzot rezultātu 75:43.

Pēdējā ceturksnī rīdzinieki jau bija pārliecināti par uzvaru, kas pabojāja spēles kvalitāti. Rīgas VEF punkti noslēdzošajā spēles daļā krājās lēni, bet rezultāta starpība bija pārāk liela, lai "Betsafe/Liepāja" varētu mainīt spēles līkteni. Nozīmīgākais notikums spēles izskaņā bija Nikolaja Zotova pierakstīšanās Latvijas basketbola augstākajā divīzijā ar saviem pirmajiem punktiem, raidot cauri groza tīkliņam metienu no tālās distances. Spēle noslēdzās ar rezultātu 85:56, kas rīdziniekiem deva viņu pirmo uzvaru šajā sezonā, savukārt liepājniekiem turnīru nākas sākt ar neveiksmi.

Līdera cienīgu sniegumu "VEF Rīga" sastāvā nodemonstrēja Rolands Freimanis, izceļoties ar 16 punktiem un sešām izcīnītām bumbām zem groza. Tikmēr Kristaps Janičenoks atzīmējās ar 12 punktiem. Liepājnieku rindās labākais punktu guvējs bija Toms Leimanis, šajā rādītājā sasniedzot statistikas atzīmi 15.