Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

FIBA piedāvā jaunu risinājumu, lai izlasēs varētu spēlēt labākie no Eirolīgas

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Pavisam drīz sāksies 2019. gada Pasaules kausa basketbolā kvalifikācija, taču vārdu apmaiņa starp FIBA un ULEB nav rimusies. Galdā likts jauns risinājums.

2019. gada Pasaules kauss basketbolā notiks augusta un septembra mijā Ķīnā, un dalību turnīrā pašlaik garantējusi tikai laukuma saimniece, kamēr pārējām komandām būs jāsacenšas kvalifikācijā, tostarp Amerikas Savienotajām Valstīm, kuras triumfēja pirms trim gadiem.

Eiropā aizvadītas pirmās kvalifikācijas spēles, taču vadošās komandas laukumā dosies novembrī. Latvijas valstsvienība pirmo maču aizvadīs 23. novembrī, kad viesosies pie Turcijas. Tāpat mūsu grupā spēlēs zviedri un ukraiņi. Pēdējās divas spēles būs jāaizvada nākamā gada vasarā. Lai tiktu nākamajā posmā, jāiekļūst starp trim labākajām komandām.

Tomēr FIBA un ULEB strīda rezultātā Latvijas izlase var palikt bez virknes līderu. Eirolīga negrasās mainīt kalendāru, lai atbrīvotu vadošos spēlētājus. Iespējams, izlasei nevarēs palīdzēt Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns un Jānis Timma.

Foto: Romāns Kokšarovs/ F64

Tiesa, sarunas joprojām notiek, un FIBA pēc kārtējās kritikas šalts piedāvājusi jaunu risinājumu. Novembra un februāra izlašu logos paredzētās spēles no ceturtdienas tiktu pārceltas uz piektdienu, ja visas astoņas Eirolīgas spēles no ceturtdienas un piektdienas tiktu pārbīdītas uz tās pašas nedēļas otrdienu.

"Tas ļautu Eirolīgas komandām doties laukumā labākajos sastāvos, kamēr labākie spēlētāji varētu piedalīties arī izlašu mačos," teikts FIBA paziņojumā, kurā arī norādīts, ka plašāku komentāru šajā sakarā nebūs.