Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Mūsējie dodas mājās; aicina lidostā sagaidīt Latvijas basketbolistus

© Foto: Romāns Kokšarovs/ F64

Latvijas basketbola izlase, kura otrdien Stambulā cieta neveiksmi Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā, šodien pirms pusdienu laika jau atgriezīsies mājās.

Latvijas izlase otrdien Stambulā Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā ar rezultātu 97:103 (23:34, 32:17, 11:25, 31:27) zaudēja Slovēnijai, tādējādi latviešiem neizdevās pirmo reizi kopš neatkarības atjaunošanas sasniegt Vecā kontinenta meistarsacīkšu pusfinālu.

Latvijas izlase mājās atgriezīsies plkst.11.15, ar reisu TK1757 no Stambulas.

Jau vēstīts, ka Ainara Bagatska trenētā komanda Eiropas čempionātā guva piecas uzvaras septiņos mačos.

Latvija tuurnīru sāka ar zaudējumu 82:92 pret Serbiju, bet pēc tam guva piecas uzvaras pēc kārtas, pirmo reizi Eiropas čempionātos kopš neatkarības atgūšanas. Apakšgrupu turnīrā tika uzveikta Beļģija 92:64, Lielbritānija 97:92, Krievija 84:69 un Turcija 89:79, bet svētdien astotdaļfinālā ar 100:68 sagrauta Melnkalne.

Diemžēl pēc tam sekoja neveiksme ceturtdaļfinālā, neļaujot komandai kopš valsts neatkarības atgūšanas sasniegt vēsturisku panākumu, jo tā ne reizi nav tikusi Eiropas čempionāta četru labāko vienību skaitā.

Latvija uz Stambulu devās optimālajā sastāvā, turklāt komandai palīdzēja abi NBA latviešu basketbolisti Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns. Šis bija pirmais Eiropas čempionāts Porziņģim, Aigaram Šķēlem, Andrejam Gražulim un Rolandam Šmitam. Otrais starts bija Dāvim Bertānam, Jānim Timmam un Žanim Peineram, kamēr Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns un Mārtiņš Meiers finālturnīrā spēlēja ceturto reizi.

Latvijas izlasē vispieredzējušākie basketbolisti Eiropas čempionātā bija Kristaps Janičenoks un vienības kapteinis Jānis Blūms. Pirmajam no viņiem šīs bija sestās kontinenta meistarsacīkstes, kamēr otrajam - jau septītās, kas ir rekords.

Tikmēr izlases stūrmanis Ainars Bagatskis piedalījās jau savā astotajā Eiropas čempionāta finālturnīrā - viņš tur pa četrām reizēm startējis gan kā spēlētājs, gan kā treneris.

Slovēnijas izlase pusfinālā tiksies ar Spāniju, kamēr trešdien par vietu četru labāko komandu pulkā spēkiem mērosies Grieķija un Krievija, kā arī Itālija un Serbija.

Savukārt svētdien Eiropas čempionāts noslēgsies ar cīņām par medaļām.