Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Ērvings tiek aizmainīts uz Bostonu, Tomass uz Klīvlendu

© USA Today Sports / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Klīvlendas ''Cavaliers'' aizmainījis savu galveno saspēles vadītāju Kairiju Ērvingu, bet pretī saņems trīs Bostonas ''Celtics'' spēlētājus, ieskaitot komandas līderi Aizeju Tomasu.

25 gadus vecais Ērvings maiņas darījumu ''Cavaliers'' vadībai pieprasījis jau šī gada jūlijā, tiekoties pat ar komandas prezidentu Denu Gilbertu. Ērvings vēlējās būt komandā, kurā varēs spēlēt pirmo lomu un kļūt par komandas līderi. Klīvlendā Ērvings pēdējās trīs sezonas bijis leģendārā Lebrona Džeimsa ēnā.

Šonakt ilgi gaidītais maiņas darījums tika veikts. Klīvlendas ''Cavaliers'' vadība vienojās par Ērvinga aizmainīšanu ar Bostonas "Celtics" komandu. Darījuma ietvaros saspēles vadītājs Aizeja Tomass, uzbrucējs Džejs Krauders un centra spēlētājs no Horvātijas Ante Zizičs, kā arī pirmās kārtas izvēle 2018. gada NBA draftā nonāks pie Klīvlendas ''Cavaliers'', kamēr saspēles vadītājs Kairijs Ērvings nākamsezon spēlēs Bostonas ''Celtics'' rindās.

''Tā ir ļoti augsta cena, taču, lai iegūtu 25 gadus vecu saspēles vadītāju, kas piedalījies četrās NBA zvaigžņu spēlēs un ir viens no labākajiem uzbrucējiem visā līgā, ir jāmaksā daudz,'' pēc darījuma stāsta Bostonas ''Celtics'' ģenerālmenedžeris Denijs Eindžs.

Bostonas "Celtics" un Klīvlendas "Cavaliers" komandas sezonas pirmo savstarpējo spēli aizvadīs jau regulārās sezonas pirmajā dienā - 17. oktobrī.

Tieši Klīvlendas ''Cavaliers'' Ērvingu izvēlējās ar pirmo kārtas numuru 2011. gada NBA draftā. ''Cavaliers'' kreklā Ērvings spēlēja visu savu karjeru, pēdējā sezonā vidēji mačā gūstot 25,2 punktus un 5,8 rezultatīvas piespēles. Tikmēr Aizeja Tomass Bostonas ''Celtics'' komandā spēlēja kopš 2015. gada, bet iepriekš spēlēja arī Sakramento ''Kings'' un Fīniksas ''Suns'' rindās. Pērnajā sezonā Tomass vidēji spēlē guva 28,9 punktus un 5,9 rezultatīvas piespēles.