Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Latvijas pirmā pretiniece Serbija paliek bez kapteiņa Teodosiča

© Foto: FIBA

Serbijas vīriešu valstsvienības saspēles vadītājs Milošs Teodosičs savainojuma dēļ nepiedalīsies Eiropas čempionātā, svētdien, 20. augustā, informēja Serbijas basketbola federācija (KSS).

Īsi pirms Eiropas čempionāta sākuma turpina pienākt ziņas par spēlētājiem, kuri nepiedalīsies finālturnīrā. Serbija palikusi bez Teodosiča, Miroslava Raduļicas un Nikolas Jokiča. Spānija startēs bez Serhio Juja, Serža Ibakas un Nikolas Mirotiča, Grieķijai nepalīdzēs Jannis Adetokunbo.

Teodosičs uz Stambulu nebrauks savainojuma dēļ, ziņo Serbijas basketbola federācija. Lēmums par spēlētāja nepiedalīšanos pieņemts, Teodosičam vienojoties ar valstsvienības vadību un NBA klubu “Los Angeles Clippers”.

Serbija ir pirmā no piecām Latvijas pretiniecēm Eiropas čempionāta grupas turnīrā. Neskaitot serbus un latviešus, “Fenerbahce” arēnā sacentīsies arī Lielbritānija, Beļģija, Krievija un mājiniece Turcija. Izslēgšanas spēlēm kvalificēsies četras spēcīgākās komandas.

Serbija ar Teodosiču priekšgalā izcīnīja sudraba medaļu 2014. gada Pasaules kausa izcīņā Spānijā, kā arī otro vietu 2016. gada Rio spēlēs.