Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Latvijas izlase organizatorisku iemeslu dēļ tomēr atsakās no spēles Ukrainā

19.08.2017. Rīga, Latvija. Pārbaudes spēle starp Latvijas un Lietuvas basketbola izlase. Kristaps Porziņģis © Mārtiņš Zilgalvis

Latvijas Basketbola savienība savā mājaslapā šodien paziņoja, ka tomēr atteikusies no sarunātās pārbaudes spēles Ukrainas galvaspilsētā Kijevā.

"Trešdien, 16. augustā, no Čehijas Basketbola federācijas tika saņemta ziņa, ka 25. augustā čehu izlasei pilnā sastāvā jāpiedalās svarīgā mārketinga pasākumā Prāgā, tāpēc šajā dienā paredzētā slēgtā spēle nevarot notikt (ČBF mājaslapā vēl šorīt 25.augusta spēle Rīgā bija ierakstīta izlases gatavošanās programmā...)," teikts LBS mājaslapā. "Partneru pēkšņā atteikšanās no iepriekšējās norunas būtiski ietekmēja Latvijas valstsvienības gatavošanās plānus, tāpēc steigšus nācās meklēt alternatīvas iespējas aizvadīt vēl vienu pārbaudes spēli.

Atsaucās Ukrainas izlases vadība, piedāvājot 22. augustā aizvadīt slēgtu spēli Kijevā. Diemžēl organizatorisko iemeslu dēļ (NBA spēlētāju apdrošināšanas noteikumos precīzi fiksēti notikumi, kuros apdrošināšana ir spēkā, un šo grafiku nevar mainīt; vairāki spēlētāji nodevuši pases vīzu kārtošanai) Latvijas komanda uz Kijeva nevarētu doties pilnā sastāvā. Šādos apstākļos spēlei nebūtu lielas nozīmes, tāpēc valstsvienības vadība nolēma ukraiņu ielūgumu tomēr neizmantot."

Vēl pēc vakardienas uzvaras pār Lietuvu (87:77) radušos situāciju ar spēļu grafiku komentēja valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis: "Tāds nebijis gadījums Eiropas basketbolā, ka viena komanda no plānotā grafika atsakās no pārbaudes spēles, kura mums, vārda tiešā nozīmē, bija akūti nepieciešama. Otras pārbaudes spēles ar čehiem nebūs, tādēļ vajadzēja steidzamā kārtā meklēt papildu spēli. Paši redzat, ka mēs pilnā sastāvā maz trenējamies un vēl mazāk spēlējam. Mums varbūt vajadzētu pat vēl vienu papildu spēli, bet tā ir gandrīz kā Neiespējamā misija. Tomēr, pateicoties kaut kādiem labiem kontaktiem un sadarbībai ar Ukrainas federāciju, esam tikuši pie ekstra spēles.

No vienas puses, mani tas priecē, bet zinu, ka spēlētājiem tas nepatīk. No šodienas spēles mums tagad ir tāds pats grafiks, kāds būs Eiropas čempionātā. Varbūt ne tieši, bet sešās dienās ir četras spēles. Pēc spēles ar Rumāniju nākamajā dienā daļa no komandas brauks uz Kijevu, pa dienu brauks otra daļa, vakarā treniņš, spēle ar Ukrainu un uzreiz pēc tās pa taisno atpakaļ. No rīta atpūta, vakarā treniņš, spēle ar Čehiju, un tad mēs atpūtīsimies. Diemžēl tā ir. Nezinu, vai tas ir labi vai slikti, bet uzskatu, ka tam ir daudz vairāk plusu, jo būsim dusmīgāki, vairāk uzvilkti un būsim ārā no komforta zonas. Tas kaut kādā ziņā izsit no plāna, taču šī ir force majeure situācija. Varam pateikt paldies čehiem."