Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

ESPN: "Cavaliers" maiņas darījumā vēlas iegūt Porziņģi

© AP / Scanpix

Prestižais ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis vēsta, ka NBA komanda “Cavaliers” vairs nevēlas akli paļauties uz Lebrona Džeimsa lēmumu nākamvasar palikt Klīvlendā un tā vietā Kairija Ērvinga darījumā vēlas pretim saņemt daudzsološo un jaunu zvaigzni. Saraksta paša augšgalā ir Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis. Viņa pārstāvētā “Knicks” pagaidām gan visas šāda darījuma sarunas noraidījusi.

Jau vēstīts, ka “Cavaliers” no sava saspēles vadītāja Kairija Ērvinga saņēma pieprasījumu viņu aizmainīt. Šis pieprasījums tika veikts, lai Ērvings laicīgi varētu nodrošināt savu nākotni, nevis riskēt ar palikšanu komandā, kuru negaidot atstāj Lebrons Džeimss. Jo Džeimsam nākamvasar būs tieši tāda izvēle - noslēgt jaunu līgumu ar “Cavaliers” vai nē. Arvien vairāk tiek baumots, ka Džeimss ar kluba īpašnieku Denu Gilbertu kopīgu valodu nevar atrast, turklāt pārmet viņam iepriekšējā ģenerālemenedžera Deivida Grifina nepaturēšanu komandā.

“Cavaliers” līdz ar to pamazām pieņēmusi lēmumu nepaļauties uz iespēju, ka Džeimss paliks Klīvlendā. Attiecīgi arī Ērvinga pieprasītajā maiņas darījumā, kurā ieinteresētas ir daudzas komandas, “Cavaliers” vairs nevēlas saņemt pieredzējušu spēlētāju komplektu, bet gan elites līmeņa jaunu spēlētāju.

Kā vēsta Eidriens Vodžnarovskis, tieši Kristaps Porziņģis ir “Cavaliers” šīs vasaras vēlmju augšgalā. “Knicks” vadība iespēju iekļaut Porziņģi maiņas darījumā ar “Cavaliers” izslēdza jau iepriekš un domas nav mainījusi, un Vodžnarovskis norāda, ka praktiski vienīgā iespēja šādam darījumam ir tad, ja “Cavaliers” ir gatava pārņemt Žoakima Noā līgumā, kurā vēl palikušas trīs sezonas par 55 miljoniem dolāru.

Bijušais “Knicks” prezidents Fils Džeksons vasaras sākumā uzklausīja piedāvājumus par Porziņģi, taču nevienam no tiem nepiekrita. Šādu sarunu iniciēšana kļuva par vienu no Džeksona atlaišanas iemesliem. ESPN gan citē citu NBA klubu vadītāju viedokli, ka “Knicks” nostāja par Porziņģa aizmainīšanu, kas šobrīd netiek pieļauta, varētu mainīties, ja pretim tiek piedāvāts Ērvings vai līdzīga līmeņa spēlētājs. Vodžnarovskis norāda, ka Porziņģis un “Knicks” vadība vēl nav nogludinājuši visas domstarpības, bet daudz kas skaidrāks paliks rudenī, kad arī “Cavaliers” ķersies pie daudz agresīvākās Ērvinga darījuma kārtošanas taktikas.

Scanpix.ee

Pats Ērvings būtu gatavs noslēgt ilgtermiņa līgumu ar Dāvja Bertāna pārstāvēto “Spurs”, kas savukārt varētu Klīvlendai piedāvāt spēcīgus veterānus cīņā par titulu, piemēram, Lamarkusu Oldridžu, Deniju Grīnu un/vai Toniju Pārkeru. Taču tas neiekļautos Klīvlendas plānos nodrošināties nākotnei. Tāpat tiek piesaukts Bostonas “Celtics” variants, kas varētu piedāvāt visvairāk, taču Bostonas vadība pagaidām nav sākusi sarunas ar “Cavs” un pagaidām nogaida. Interesi par Ērvingu izrādījusi arī “Bucks”, taču Milvoki nekādā gadījumā netaisās aizmainīt Janni Adetokumbo.

Porziņģim debitanta līgumā ar “Knicks” palikušas vēl divas sezonas. Tieši divas sezonas atlikušas arī Ērvinga spēka esošajā līgumā ar “Cavaliers”. Tāpat jāņem vērā, ka “Knicks” šovasar vēl turpina meklēt iespējas Karmelo Entonija izdevīgai aizmainīšanai uz Hjūstonu.