Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Blaus pārceļas uz Poliju un spēlēs Štelmahera bijušajā klubā

© F64

Latvijas basketbola leģionāru pulku papildinājis 27 gadus vecais centrs Lauris Blaus, kurš karjeru turpinās Polijas pusfinālistē "Energa Czarni", vēsta aģentūra Prime Athlete.

Iepriekšējā sezonā pie "Energa Czarni" stūres bija latviešu speciālists Roberts Štelmahers, kurš nu atgriezies "Ventspilī", bet aizvakar Polijas klubu pārņēma 37 gadus vecais poļu speciālists Mareks Lukomskis. Viņš iepriekš vadīja Ščecinas "King".

Blaus ārzemēs līdz šim bija spēlējis Igaunijas ("Valka-Valga") un Lietuvas ("Pieno žvaigždes") čempionātos, bet Latvijā viņš pārstāvēja "Ķeizarmežu", "Ventspili", VEF, "Liepāju"/"Triobet" un "Valmieru"/"Ordo". Blaua rēķinā divi Latvijas čempiona tituli - 2013. gadā kopā ar VEF un 2016. gadā kopā ar "Valmieru"/"Ordo". Aizvadītajā regulārajā sezonā Blaus valmieriešu rindās piedalījās 30 spēlēs, vidēji laukumā bija 24 minūtes, guva 11,2 punktus un izcīnīja 5,6 atlēkušās bumbas, bet izslēgšanas spēlēs viņam 12 mači, vidēji 13 minūtes, 5,7 punkti un 2,3 atlēkušās bumbas.

Štelmahera vadībā "Energa Czarni" ar 19 uzvarām un 13 zaudējumiem 17 komandu konkurencē regulārajā sezonā ieņēma astoto vietu un ceturtdaļfinālā izsita regulārās sezonas čempioni Vloclavekas "Anwil", atspēlējoties no 1-2 un uzvarot piecās spēlēs. Pusfinālā trīs mačos gan tika atzīts "Torun" pārākums, bet cīņā par bronzu divos mačos "Energa Czarni" piekāpās "Ostrow Wielkopolski".