Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Eirolīgas MVP Jujs saplēš krusteniskās saites un paliek bez Eiropas čempionāta

© EPA/ SCANPIX

Pašreizējā Eiropas čempione un Riodežaneiro olimpisko spēļu bronzas medaļniece Spānija vakar Kanāriju salās piedzīvoja pirmo zaudējumu gatavošanās posmā, ar 71:89 kapitulējot Latvijas topošajai pretiniecei Beļģijai. Tomēr daudz nopietnāks zaudējums izrādījās Serhio Jujs, kurš jau piektajā minūtē iedzīvojās smagā savainojumā un cīņu neturpināja.

"Tenerifes slimnīcā veiktajās pārbaudēs Serhio Jujam tika atklāts priekšējo krustenisko saišu plīsums labajā ceļgalā," ap pusčetriem naktī pēc Latvijas laika savā mājaslapā paziņoja Spānijas Basketbola federācija.

"Spēlētājs šodien atgriezīsies Madridē, lai izietu padziļinātākas pārbaudes, kurās tiks noteikts atlabšanas periods, bet Jujs nebūs izlases sastāvā, kas dosies uz "EuroBasket" finālturnīru," mājaslapā turpināts. "Federācija, komandas biedri un treneri vēlas izteikt atbalstu spēlētājam, kurš ir ne tikai piemērs sportā, bet arī neaizstājama personība. Vēlamies viņu pēc iespējas drīzāk redzēt atpakaļ laukumā."

Spānija gatavošanos sāka ar uzvarām pār Izraēlu (90:70, 76:56) un Tunisiju (71:45), bet vakar trešajā ceturtdaļā zaudēja ar 24:35 un visā spēlē daudz precīzāk metošajiem beļģiem piekāpās ar 71:89. Mājinieku sastāvā rezultatīvākie bija Pau Gazols (12 punkti), Huans Karloss Navarro (10) un Rikijs Rubio (10). Savukārt viesiem punktu ziņā izcēlās Aksels Ervells (18+6ab), Emmanuels Lekomts (15) un Pjērs Antuāns Žillē (14). Savukārt Kantēns Serrons (6p+11rp) izpildīja tikpat rezultatīvu piespēļu, cik visa Spānijas izlase kopā (Beļģija piespēlēs dominēja ar 26 pret 11).

Beļģija, kas Eiropas čempionātā 2. septembrī tiksies ar Latviju, gatavošanos sāka ar zaudējumiem Islandei (76:83, 70:85), tad apspēlēja Vāciju (71:69), bet pēdējā mačā piekāpās Tunisijai (65:70). Vēl beļģiem atlikušas pārbaudes spēles pret Franciju, Itāliju, Melnkalni un Spāniju, kas vēl tiksies arī ar Venecuēlu (divreiz), Senegālu un Lietuvu, pie kuras Viļņā viesosies 25. augustā.

29 gadus vecais Madrides "Real" līderis Jujs iepriekšējā sezonā tika atzīts gan par Eirolīgas, gan Spānijas čempionāta vērtīgāko spēlētāju. Spānijas izlases rindās Jujs izcīnījis olimpisko sudrabu un bronzu, bet Eiropas čempionātos katalānis ticis pie trim zeltiem un vienas bronzas. Spānija finālturnīrā spēlēs Rumānijas grupā, kur bez mājinieces tiksies arī ar Horvātiju, Čehiju, Melnkalni un Ungāriju.