Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

"Jēkabpils" neatstās LBL, komandu turpinās vadīt Rozītis

© Foto: BK Jēkabpils

“Jēkabpils” pēc teju visas vasaras garumā ilgušas neskaidrības paziņojusi, ka ar pilsētas domes atbalstu turpinās piedalīties “Olybet” Latvijas Basketbola līgā. Sastāvu veidos vairāki iepriekšējie spēlētāji, kā arī jaunie vietējie basketbolisti, uz kuriem komandas galvenais treneris Rūdolfs Rozītis sola izdarīt uzsvaru nākamajā sezonā.

Šovasar ilgstoši pastāvēja bažas par Jūrmalas un Jēkabpils komandu palikšanu LBL finansiālu apstākļu dēļ. “Jūrmala/Fēnikss” pārstāvji vienubrīd pat apliecināja savu izstāšanos no līgas, taču Jūrmalas mērs Gatis Truksnis kopā ar LBS paziņoja, ka šīs pilsētas komanda noteikti spēlēs LBL. “Jēkabpils” savukārt jūlija izskaņā oficiāli pieteica dalību LBL, bet atklāja, ka vēl negarantētā finansējuma dēļ patur iespēju šo pieteikumu atsaukt. Taču tas nenotiks.

“Ir liels prieks, ka šis klubs paliek uz Latvijas basketbola kartes!” kluba mājaslapā citēts Rūdolfs Rozītis, kurš galvenā trenera amatā paliks arī nākamsezon. “Paldies kluba vadībai par uzticību un paldies Jēkabpils pilsētas pašvaldībai, ka tā turpina klubu atbalstīt. Tikai kopā ir iespējams ko panākt, un es zinu, ka visi iesaistītie cilvēki darīja un dara kluba labā visu, ko vien var!”

Šī būs Rūdolfa Rozīša otrā sezona pēc kārtas BK “Jēkabpils” galvenā trenera amatā. Bet savu pirmo pieredzi “Jēkabpils” komandā treneris guva 2014./2015. gada sezonā, kad, būdams Edmunda Valeiko asistents, palīdzēja “Jēkabpilij” līdz LBL bronzas medaļām.

“Mēs veidojam sastāvu pēc savām iespējām, un esmu pārliecināts, ka cīnīsimies katrā spēlē tā, kā tas “lūšiem” pienākas,” apņēmību pauda Rozītis. “Liels uzsvars tiks likts uz jaunajiem vietējiem spēlētājiem, jo mēs nedrīkstam pieļaut, ka katru gadu labākie Jēkabpils jaunatnes spēlētāji dodas prom. Ir viņu laiks parādīt, uz ko viņi ir spējīgi!”

Kluba mājaslapā vēstīts, ka sastāvā paliks vairāki iepriekšējie spēlētāji, kuru rindas papildinās pilsētas jaunie basketbolisti. Par konkrētiem spēlētājiem “Jēkabpils” sola ziņot, kad tiks nokārtotas atlikušās formalitātes. Pirmie treniņi paredzēti augusta vidū.

Iepriekšējo sezonu “Jēkabpils” noslēdza piektajā vietā, pēc tam izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā zaudējot “Barons kvartāls”. Kopumā “Jēkabpils” spējusi divreiz izcīnīt Latvijas bronzas medaļas.