Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģim 14 punkti un astoņas atlēkušās bumbas pasaules komandas uzvarā

© AP/Scanpix

Dienvidāfrikas Republikas lielākajā pilsētā Johanesburgā paraugspēli aizvadījušas Nacionālās basketbola asociācijas zvaigznes, kuras bija sadalītas divās komandās – pasaules un Āfrikas. Kristaps Porziņģis guva 14 punktus, bet viņa pārstāvētā pasaules izlase svinēja panākumu ar 108:97.

Pasaules izlases starta pieciniekā nebija Kristapa Porziņģa, tomēr bija viņa komandas biedrs no Ņujorkas "Knicks" Kortnijs Lī un elks Dirks Novickis. Laukumā esošajiem basketbolistiem darbošanās savā laukuma pusē nebija prioritāte, tāpēc skaistu izspēļu netrūka. Pirmos punktus guva Āfrikas komanda - Emanuels Mudiejs uzmeta piespēli, bet bumbu grozā no augšas trieca Viktors Oladipo.

Abas komandas turējās līdzās, bet četras minūtes līdz pirmās ceturtdaļas beigām skaistus punktus guva Porziņģis. Pretuzbrukumā uz priekšu traucās Kails Laurijs, kurš uzmeta bumbu gaisā, bet latvietis ar vieglu pieskārienu iemānīja bumbu grozā, turklāt to paveica par spīti noteikumu pārkāpumam un realizēja arī soda metienu.

Līdz pirmā ceturkšņa beigām Pasaules izlase bija savākusi 14 punktu pārsvaru (33:19), tomēr sāncenši pēc Oladipo un Denisa Šrēdera realizētajiem tālmetieniem panāca izlīdzinājumu. Puslaika pārtraukumā pasaulieši devās ar minimālu pārsvaru (48:47), un līderu līderis bija Porziņģis, kurš puslaikā iemeta desmit punktus.

Arī otrajā puslaikā abas komandas turējās līdzās, tomēr mazliet priekšā visu laiku bija Pasaules komanda. Pusotru minūti līdz beigām pārsvars bija viens punkts, jo Oladipo realizēja tālmetienu, taču Laurijs atbildēja ar diviem punktiem un sodu - 101:97. Tas notika, kad Šrēdera caurgājienu apturēja Porziņģis, nozogot bumbu.

Pasaules izlase svinēja uzvaru ar 108:97. Punktu pēdējā sekundē pielika Džeilens Brauns, kurš netraucēts ietrieca bumbu grozā no augšas dzirnavu stilā. Ar 15 punktiem viņš bija rezultatīvākais uzvarētāju rindās. Savukārt 14 punktus iemeta Andrē Dramonds un Porziņģis, kurš arī izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles.