Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis kopā ar citām zvaigznēm šovakar aizvadīs NBA Āfrikas spēli

© AP/Scanpix

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis šovakar Pasaules komandas sastāvā kopā ar tādām NBA zvaigznēm kā Dirku Novicki, Demarkusu Kazinsu, Kailu Lauriju u.c. aizvadīs paraugspēli Āfrikā. Tās sākums paredzēts 18:00 pēc Latvijas laika, spēles tiešraide būs pieejama NBA mājaslapā pieejamajā pakalpojumā “League Pass”.

Kristaps Porziņģis pirms atgriešanās Latvijas izlases rīcībā, gatavojoties “Euro Basket 2017” finālturnīram, NBA projekta ietvaros viesojas Āfrikā. Šovakar Johannesburgā, DĀR galvaspilsētā, notiks šī projekta kulminācija -otrā NBA Āfrikas spēle.

Šī spēle tiek rīkota, izrādot atbalstu UCICEF, Nelsona Mandelas fondam un Dienvidāfrikas bērnu ciematu fondam (SOSCVSA). Mačā sacentīsies no Āfrikas spēlētājiem nokomplektēta komanda un Pasaules izlase, kurā iekļauts arī Kristaps Porziņģis. Viņš spēlēs komandā, kuras kapteiņi ir slavenais vācietis Dirks Novickis un “Hornets” līderis Kemba Vokers.

Porziņģis un Novickis ir vienīgie eiropieši Pasaules izlasē, kas ir mazāk nekā Āfrikas izlasē. Āfrikas izlasē būs Šveici pārstāvošie Klints Kapela un Tābo Sefološa, Spāniju pārstāvošais Seržs Ibaka, kā arī Vācijas saspēles vadītājs Deniss Šrēders, kuriem visiem ir Āfrikas izcelsme. Šis NBA projekts Porziņģim arī devis iespēju piepildīt vienu no saviem mērķiem, aizvadot kopīgus treniņus ar Novicki.

“Mēs tikai nedaudz pamētājām pa grozu, izgājām pāris metienu vingrinājumus,” reportieriem Johannesburgā sacīja Porziņģis par savu un Novicka treniņu. “Vēlos no viņa iemācīties, cik daudz vien varu. Visu laiku uzdevu viņam jautājumus. Esmu priecīgs, ka izdevās pavadīt laiku kopā ar viņu.”

“Protams, ka ar prieku gaidu Āfrikas spēli,” turpināja Porziņģis. “Neesmu spēlējis kārtīgu basketbola maču kopš NBA sezonas beigām. Līdz šim tikai strādāju individuāli, trenējos trīsreiz dienā.” Tāpat Porziņģis arī atzina, ka viņam ir motivācija ar savu klātbūtni palīdzēt basketbola popularitātei Āfrikā: “Visas šīs lietas, ko šeit darām, tomēr kaut ko nozīmē. Cik dzirdēju, arēna būs izpārdota. Cilvēkiem šeit patīk basketbols, viņiem vienkārši nav pietiekami daudz informācijas, lai to skatītos un sekotu. Tāpēc arī šis ir lielisks pasākums - palīdzēt basketbola Āfrikā attīstīties.”

Savukārt par “Knicks” gaidāmo sezonu Porziņģis izteicās nekonkrēti: “Manas cerības un mērķus šobrīd grūti definēt. “Knicks” organizācijā daudz kas ir mainījies, būs vairākas jaunas lietas. Es pats šovasar esmu ļoti smagi strādājis, lai uzlabotu savu sniegumu. Bet šobrīd mana uzmanība ir pievērsta startam izlasē. Es gaidu nākamo sezonu ar tikpat lielu nepacietību kā Latvijas izlases spēles.”

NBA Āfrikas spēles sastāvi

Pasaules komanda

Kapteiņi: Dirks Novickis (Mavericks, Vācija) un Kemba Vokers (Hornets, ASV)
Sastāvs: Džeilens Brauns (Celtics, ASV), Vilsons Čendlers (Nuggets, ASV), Demarkuss Kazinss (Pelicans, ASV), Andrē Dramonds (Pistons, ASV), Kortnijs Lī (Knicks, ASV), Kails Laurijs (Raptors, ASV), Sīdžejs Makolums (Trail Blazers, ASV), Rondajs Holisss-Džefersons (Nets, ASV), Kristaps Porziņģis (Knicks, Latvija).

Āfrikas komanda

Kapteiņi: Luols Dengs (Lakers) un Tābo Sefološa (Jazz)
Sastāvs: Bismaks Bijombo (Magic), Klints Kapela (Rockets), Žoržui Dengs (Timberwolves), Džoels Embīds (76ers), Seržs Ibaka (Raptors), Luks Mbā a Mute (Rockets), Salahs Mežri (Mavericks), Emanuels Mudiejs (Nuggets), Viktors Oladipo (Pacers), Deniss Šrēders (Hawks).